Aroma pára

Aroma Pára: Arckrém és tudatszint

Az úgy volt, hogy nagyon felbosszantottam magam a Facebookon, magazinokban megjelent tömeges és többnyire pontatlan és még gyakrabban egyenesen rossz aromaterápiás receptek miatt.

 

Aztán még jobban felhúztam magam azon, hogy emberek minden képzettség nélkül adnak aromaterápiás és bőrápolási tanácsokat, sőt készítenek krémeket, keverékeket.

Szóval jó dühösen arra készültem, hogy én majd jól elmondom a tutit, elküldök minden kontárt a fenébe és kinyilatkoztatom az abszolút igazságot. Utána elgondolkoztam a dolgon és minél többet agyaltam, annál inkább lehiggadtam.

Az abszolút igazság az, hogy mindenkinek saját abszolút igazsága van és még ez is változik időről-időre, ahogy mi magunk változunk. 20 évvel ezelőtt például egyáltalán nem volt ismeretem a tusfürdők, öblítők és fogkrémek kémiai összetevőiről és minden különösebb meggyőződés nélkül vásároltam ilyesmit ott és akkor, amikor eszembe jutott. Azóta sok benyomás, információ ért.

Születtek gyerekeim, elvégeztem pár iskolát a témában és ma már nem szeretnék egy háztartásban tartózkodni azokkal a kozmetikumokkal, amiket 20 évvel ezelőtt kiválónak tartottam.

Nem voltam akkor sem hülye, nem döntöttem rosszul. Akkor, az akkori tudásomnak és tudatszintemnek megfelelő legjobb döntéseket hoztam.

Az, hogy én most a jelenlegi ismereteim és érzéseim alapján milyen gyógymódot, aromaterápiás keveréket, arckrémet, céget, írót, ételt, hírforrást, embert tartok hitelesnek, az kizárólag az én döntésem és kizárólag rám érvényes.

Hogy jövök én ahhoz, hogy bárkinek megmondjam, hogy ő mit gondoljon?

Én maximum annyit tehetek, hogy megkérek mindenkit, hogy mielőtt a saját és szerettei bőrét a vásárra viszi (azaz elkészít egy receptúra alapján krémet, olajkeveréket, vagy megvásárol egy készítményt) kicsit nézzen utána a forrásnak. Egy elrontott süti recept is bosszantó, de legrosszabb esetben kidobod. Egy rossz aromaterápiás keverék, vagy krém viszont ennél súlyosabb, egészségkárosító következményekkel járhat.

Ha számodra hiteles az, aki a tanácsot adja, akkor hajrá! Hidd el jó lesz és jó hatással fog működni a dolog. Ha elbizonytalanodsz, pl. nem vagy biztos abban, hogy egy könyvelő pontos ismeretekkel rendelkezik a bőr működéséről és hatóanyagok felszívódásáról, akkor tőle ne arckrémet vásárolj, hanem bízd rá a céged könyvelését! Én hiszek abban, hogy ismereteket szerezni sosem késő. Én vagyok rá a legjobb példa. Azonban idő és áldozat szaktudást szerezni, ezért tiszteljük meg azokat, akik megszerzik, mindegy, hogy az élet milyen területéről van szó.

Akkor azok számára, akik engem a bőrápolás terén valamennyire megbízható forrásnak tartanak, J elmondom, hogy én nem főzök házilag krémet. Tudom, hogyan kell. Tanultam a kozmetikus iskolában. Vannak jó receptúráim is. De! Vannak olyan megbízható cégek, akik nálam ezt sokkal jobban tudják. Van szép tiszta laborjuk erre a célra és nem a konyhában kotyvasztank. Van olyan bonyolult és drága készülékük, amivel csíramentes vizet tudnak előállítani, tudják, hogy mennyi és milyen minőségű emulgeátort, tartósítást használjanak. Nem haszonért mindenre képes multikra gondolok itt. Azokra a hazai bio és natúrkozmetikai cégekre szeretném felhívni a figyelmet, akik áldozatos munkával és minőségi alapanyagokból, világszínvonalú krémeket állítanak elő reális áron. Ilyenek pl. a Biola és az Adrienne Feller termékek, de a nemzetközi mezőnyből is említhetném a Weleda, Dr. Hauschka és Dr. Organic és az Alverde márka krémeit.

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.