Homeomami

Homeomami: Hányás, hasmenés - lelki oka is lehet?

Bejegyzéseink egy részét az élet írja. Mit tegyünk egy hányós vírussal otthon?

Saját tapasztalatom: Enni ilyenkor: BRAP diéta - azaz banán, rizs, almaszósz és pirítós (vagy ropi), Inni: ez az egyetlen olyan alkalom, amikor nem light kóla. Ez valahogy bennmarad.

És vannak gyakran használt akut szerek (én a 15 vagy 30 CH-t szeretem, de ilyenkor azt adjuk, ami otthon van):

Arsenicum album - ha fázik, sápadt, de kis kortyokban hideget akar inni, amitől rosszabb az állapota. Nagyon fájhat a hasa! Ideges, fáradt, mégsem tud ágyban maradni, aludni. Fél, és kimondottan kis "bunkó" lehet.

Ipecacuanha - nem érzi magát jobban hányás után, állandóan hányingere van! Erős nyáladzás és TISZTA nyelv!

Antimonium crudum - vastagon lepedékes a nyelve, büfög!

Phosphorus - ahogy iszik, kis időn belül kihányja. Karikás szemek, gyengeség, és gyakran rekedt hang, torokfájás. A lapockái között fájdalmat érez.

Cocculus - állandó hányinger, mozgó autóban rosszabb, étel szaga és látványa rontja! Néha akkor is hányhat a gyerek, ha túl fáradt, ilyenkor is a komplex szer ajánlott!

Veratrum album - csillapíthatatlannak tűnő hányás, kék arc, hideg veríték. Ez már az az állapot, amikor kórházba visszük a gyereket. A Cuprummal párosítva, ami a görcsöket oldja, adjuk negyedóránként!

Eddig a gyakori, bevált szerek, amelyeket először adunk és most milyen az, amikor tovább kell gondolni a dolgot! Néha a lelki tényezőket és az előzményt is meg kell nézni!

Kalium phosphoricum - stresszes, kimerült iskolás hányása. Erős fejfájása van, minden kis hétköznapi zaj idegesíti.

Chamomilla, Nux Vomica - ha akkor kezd el hányni a gyerek, amikor valami (vagy valaki) nagyon felbosszantotta.

Ignatia - ha valami bánat, vagy gyász történt, utána lesz beteg a gyerek. A hányás mellett a "gombóc a torokban" torokfájás és a sóhajtozás jellemző. A fejfájása olyan, mintha szöget vernének a fejébe. Jobb a hányinger, ha eszik! Nálunk ez volt a nyerő.

És ne felejtsd: ha nagyon magas a láza, kemény a hasa, véres a széklete, vagy a hányadéka, esetleg minden kijön belőle, és kezd gyengülni, vidd orvoshoz!

Görcsös hasfájásra a Colocynthis- Magnesia phosphorica-Cuprum koktél általában beválik!

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.