Homeomami

Homeomami: a stressz kifáraszthatja a hormonális rendszert is!

Változik az idő, ingadozik a hőmérséklet, kezdődik az iskola, visszajön mindenki a szabadságról -ilyenkor ősszel immunrendszerünk működése és energiaszintünk is csökken.

Elkapjuk a náthákat, erősebben jön ki az allergiánk, fáradunk, nem tudunk aludni, és bármilyen szép is az őszi erdő, még sétálni sem vágyunk.Persze ez nem mindenkire igaz, mert rendszeres mozgással, jó táplálkozással, nevetéssel és pihenéssel karban tarthatjuk a kedélyünket és az immunrendszerünket is.

Egy családon belül is mindenki más tüneteket produkál, ézzünk példákat arra, milyen különböző tüneteket okozhat a stressz, a belső elválasztású és az immunrendszer nem megfelelő működése. egy családban. Ma egy stresszes, rosszul alvó apa tüneteit vesszük sorra!

 

  • Koncentráció csökkenése, ül a laptop felett
  • Hangulatingadozás, agresszió
  • Fáradtság
  • Nehezen tud elaludni éjfél előtt
  • Álmatlanság, 2-4 óra között felébred és nem tud visszaaludni
  • Fázik, görcsöl a lába
  • Farkaséhes egy perc alatt, és édességet enne
  • Nincs rendben az emésztése
  • Fáj a dereka
  • Hullik a haja

A stressz miatti alváshiányt nappal kávéval kompenzálja, este és hétvégén alkohollal lazít. A stresszállapot és a stimulánsok együttes használata könnyen vezethet mellékvese fáradtsághoz. A mellékvesekéreg felelős a kortizol stresszhormon termeléséért, mely segít a fizikai kihívásokkal szembenézni. Az ajzószerek (alkohol, koffein) rövidtávon működésre serkentik a hormontermelő mirigyet, de ki is fárasztják. Ilyenkor tapasztalhatjuk a fenti tüneteket.

 

Mit egyen?

Támogassuk a mellékvesekéreg munkáját! Az ajzószereket, vagy hirtelen eseményeket követő hormonfröccs után a szervezet nagyon kívánja a cukrot. Ezért egyen gyakran keveset, hogy a vércukorszintje kiegyensúlyozott legyen, és inkább fehérjét, mint szénhidrátot. Ha lassul a mellékvese hormontermelése, nem ürülnek a méreganyagok sem megfelelően, ezért ne egyen tartósított műkajákat!

Milyen étrendkiegészítőt, vitamint szedjen?

Az idegek megfelelő működését támogatja a magnézium és a B-vitamin komplex. A mellékvese kifáradásánál a szelén és a cink is fontos.

Hogy éljen?

Nevessen sokat, és mozogjon rendszeresen, de ne vigye az edzést túlzásba, mert az további stressz a szervezetbnek. Heti 3 alkalommal 30 perc mozgással sokkal jobban fogja magát érezni!

Milyen homeopátiás szert javasolhatunk?

Szedjen az enyhe alvászavarra és az ingerültségre komplex homeopátiás gyógyszert, vagy válasszon a tüneteinek megfelelő homeopátiás szert:

Fogékonyabb a fertőzésekre, esetleg rosszabb az allergiája?

A Thymuline-ból (csecsemőmirigy, tímusz faktor) készült homeopátiás szer, mely szabályozza az immunrendszert. Alulműködés esetén serkenti, ha túlműködik, szabályozza. Télen és allergiaszezonban heti 2x5 golyó javasolt a 9 CH, C potenciából - mondjuk hétvégén, amikor ráér magával foglalkozni a reggeli kiadós séta után.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.