Homeomami

A homeopátiás babaszerek nemcsak babáknak!

Miért adj a babáknak homeopátiát? Először is azért, mert rengeteg olyan babapanasz van, amire nincs biztonságos, megbízható "hagyományos" gyógyszer.

Ilyen például a kólika. Viszont kis figyeléssel, próbálkozással megtalálhatod azt a homeopátiás gyógyszert, ami segíthet a problémán. Mellékhatás nélkül. Hányan adnának meg bármit egy nyugodt éjszakáért!

Kólika, hasfájás

Talán ez okozza a legtöbb fejfájást a szülőknek és a legtöbb kellemetlenséget a babának. A homeopátia itt a baba egyéni viselkedése alapján ajánl szert. Nézzünk két példát: ha a baba elcsitul, ha a hasát finoman nyomod, vagy ha a válladon átveted büfiztetéskor, akkor gondolhatsz a Colocynthis-re. Először a 9 CH potenciát próbáld meg, kis vízben oldj fel 5 golyót, és adj egy-egy kiskanálnyit a baba szájába. Ha hat, akkor gyorsan hat. Ha nincs változás, akkor vagy másik szert próbálj, vagy egy másik potenciát. Próbáld meg a 30 CH-t. A babák egyéni érzékenysége a potenciákra is különböző lehet.

Mondhatnád erre, hogy hány tubust kell megvennem, amíg megtalálom a megfelelőt? Ebben igazad is van. Lehet, hogy többszöri próbálkozásra találod meg az igazit!.Viszont, ha már van otthon egy tubus Colocynthis, ez jól jön, ha fáj a hasad menstruáció alatt, vagy ha esetleg (ne adj Isten) vesegörcse lesz valakinek a családban.

Nagy kólika szer a Magnesia phoshorica is. Itt a baba akkor lesz jobban, ha melegíted a hasát, vagy finoman masszírozod. Rémlik, hogy ez Neked is segít, amikor görcsölsz? Szedjétek mindketten!

Fogzás

Csak akkor nyugszik meg, ha autóztok, vagy ha ringatod? Piros a pofija? Zöldeset kakil? Ordít, mint a sakál? Adj neki Chamomillát. Később ez lesz a világbajnok fülfájásszer. (Neked is jó lesz, ha egy kiadós veszekedés után fáj a fejed, vagy a nagyinak, éjjeli reumára) 

Alvás

Az alvásmegvonással régen kínoztak embereket. Több átvirrasztott éjszaka után más tudatállapotba kerülhetsz. Fontos azonban, hogy a babának más lehet az alvásigénye, mint a tiéd. Épp a végén van a "csak enni kelek fel"  periódusnak, és sokkal többet van ébren? Félsz, hogy elrontottad? Nem, egyszerűen változott az életritmusa. És már mosolyog is, és nézelődik. 

Van olyan baba, aki tud egyedül aludni, és van olyan baba is, aki nem érzi magát így biztonságban. Nyugodtan tedd magad mellé.

Ha sír a baba, először zárd ki, hogy nem éhes, nem szomjas, nem kakilt be, nem fél, nem fáj valamije. Ha még mindig sír, vagy esténként sokszor sír, látható ok nélkül, akkor lehet homeopátiás szerekkel próbálkozni. Figyeld a babát! Ledobálja a takarót és izzad? Igazi forróvérű Sulfur lehet! (a Sulfur hasznos a családban aranyérre is, és bőrpoblémákra). Széttárja  a karját a feje fölött, ha háton alszik? Próbáld meg a sírós babánál a Pulsatillát. (Emésztési panaszokra is jó lesz, dugulós allergiás náthára és a sárga ovis takonyra is.)

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.