Homeomami

Komolyan érdekel a homeopátia? Mi ez, és hányan használják a világon?

Közelítsünk tényleg a tények felől:

  1. Az első cikk Peter Fisher, az angol királynő orvosa és a Royal London Hospital for Integrated Medicine kutatási igazgatója összefoglalója a homeopátiás kutatásokról, a homeopátia használatáról Európában és a világon.

https://facultyofhomeopathy.org/homeopathy-the-evidence/

Pár gondolat a cikkből: 

a homeopátiás gyógyszerek gyártási módja nagyon hasonló a nanomedicinában alkalmazott eljárásokhoz. 

a homeopátia a szervezet saját önszabályozó, öngyógyító rendszerét erősíti, stimulálja vagy szabályozza. Az új kutatások szerint ez lesz a jövő orvoslásának egyik meghatározó iránya.

11 országban készítettek a homeopátiás szerek használatáról vizsgálatot, Angliában a lakosság 9,8%-a, Franciaországban az orvosok és felírásra jogosult eü dolgozók 43,5%-a, és 7 millió amerikai használja a gyógymódot, és ez a szám rohamosan emelkedik. A homeopátiát többségében magas iskolai végzettségű, az egészséges életmódot szem előtt tartó nők használják.

A nemrég befejezett, a LASER cég és a Bordeaux-i Orvosegyetem által jegyzett EPI3 farmakoepidemiológiai kutatás eredménye: a homeopátiát is felíró háziorvosok betegei ugyanolyan eredménnyel, de jóval kevesebb gyógyszer szedésével gyógyultak (felső-légúti, mozgásszervi és szorongásos kórképeket vizsgáltak). A kezelés 20%-kal kevesebbe került az egészségpénztárnak.

2. Az angol NHS által publikált adatok szerint, a széleskörűen használt és támogatott konvencionális terápiák bizonyított hatékonysága csak 11%. https://www.hri-research.org/resources/essentialevidence/homeopathy-within-the-national-health-service-uk/

NHS

Az NHS 100 milliárd fontos éves költségvetéséből 4 millió (0.004%) a homeopátiára eső rész, és ebben a homeopátiás kórházak és a támogatott orvosi vizsgálat is benne van. 

 

 

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.