Kipróbáltam!

Salvus víz

Édesanyám olyan korai biomama volt, ezért gyerekkoromban sok nyers fürjtojást ettem, almaecetet ittam, és szénsavas üdítő sem volt soha otthon.

Ezeket most már értem, az almaecet rendkívül jó természetes antihisztamin, a bio fürjtojás egy asztmás növőben lévő gyereknek nagyon jó immunstabilizáló és természetes vitaminforrás is. Az élmény mindenesetre maradandó volt, de felnőtt fejjel mindig végiggondolom, ha anyukám nagyon ajánlgat valamit. Új ötlete és szerelme a Salvus víz, azt állította, minden korpás fejbőrre csodálatos, pakolásként, herpeszre hajlamos embereknek (ez a gyenge bélflóra egyik jele) pedig a gyulladt bélfal regenerálására. Enyhíti az ízületi fájdalmat, csökkenti a gyomorsavat. Ezért megnéztem, mit tud ez a gyógyvíz. Véletlenül fedezték fel, olajat kerestek, és ez lett belőle. A Magyar Kir. Földtani intézetben vizsgálták be.  ?A bükkszéki hévvíz összetétele olyan, hogy kiválóan alkalmas  ivó- és fürdőkúrák elvégzésére. Mivel összetétele meglehetősen bonyolult, gyógyhatása is bonyolult és sokoldalú lesz-" írta Kunszt János szakvéleményében, 1939-ben. Leglényegesebbnek az alkaliák savmegkötő képességét tartotta a gyomorban. Fontos azonban a jód is a csökkent pajzsmirigyműködés okozta megbetegedéseknél. Igen hasznosnak tartotta a vizet a légutak hurutjainak kezelésében. 

Amire és is mindig használtam, a párásítás. Adom a homeopátiás szereket, és párologtatok. A kettő nem zavarja, kiegészíti egymást. Kicsit havas lesz tőle a szoba, és eszi a párologtatók nagy részét is, de a hatás megéri. Ha egy gyereknek ingerlő köhögése van, letapadt váladékkal, a pára nagyon jól felszakítja, miközben az inger is csökken. Ez azért történik így, mert a sók megváltoztatják az ozmotikus állapotot, és a légutak elkezdik "kiizzadni" a szennyeződéseket. A hidrogén-karbonát gyulladáscsökkentő hatású is. Magyarország kincse és jövője szerintem a gyógyvíz. Az ország több mint háromnegyedén létezik gyógyvizes forrás. A gyógyvíz a föld alatti kőzetek gőzének lecsapódásából és a beszivárgó, szűrt vízből keletkezik. Míg eléri a felszínt, különböző összetételű kőzeten halad át, melyből felveszi az értékes ásványi anyagokat, így tör felszínre. A Salvus víz, ez az összetételét és oldott ásványi anyagmennyiségét tekintve (22.205 mg/l) egyedülálló gyógyvíz és régi házibarát.

Klasszikus alkalmazása a savtúltengéses gyomorhurut és egyéb savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek kezelése. Konkrétan például a másnaposság, vagy egyéb savas állapot. Ha keveredik a gyomortartalommal, hamar semlegessé válik, ezért éhgyomorra kell inni, mert így gátolja a gyomorsav elválasztását.

Amire anyám használja: beválik korpás fejbőrre pakolásként, bármilyen gyulladt bőrre. Herpeszeseknél, ahol a háttérben mindig bélgyulladás és gyenge bélflóra áll, regenerálja a gyulladt bélfalat. Enyhíti az ízületi fájdalmat, és a húgysav kiválasztás fokozásával csökkenti a köszvényes tüneteket is. Minden fokozott nyálkatermelődéssel járó betegségnél nagyon jó, a húgyút krónikus gyulladásainál is, kivéve Coli fertőzésben, ahol az alkalikus közeg kedvez a kórokozó szaporodásának. Nagy orrmandulás, szuszogó gyereknek az orrspray, vagy Salvus vizes orrmosás javasolt kúraszerűen, a fürdőszobában párásított gyógypára, reggel egy evőkanál gyógyvíz belsőleg. A mostani divatos inzulin rezisztens diabetesre is jó, javítja az inzulinhatást , a szénhidrát felvevő képességet. Fürdőkúraként mozgásszervi gyulladásos betegségeknél javasolt. És nyugtat is. 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.