Kipróbáltam!

Kipróbáltam! Aroma Pára az árnikáról....

 Az Arnica montana virágának kivonatát már évszázadok óta használja az ember zúzódások, vérömlenyek és fájdalmas gyulladások kezelésére.

 

Mára már azt is tudjuk, hogy az árnika mely hatóanyagainak köszönhetjük a figyelemreméltó gyógyhatást. 

Az árnikában található helenain, amely egy szeszkviterrpén lakton és a szintén nagy mennyiségben megtalálható flavonoidok együttesen igazolt gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatást fejtenek ki, míg a fenol és illóolaj tartalma antiszeptikus és antibakteriális hatásású.

Minden olyan esetben, amikor a bőrhám regenerációra szorul pl. kontakt ekcéma, neurodermatitisz, elvékonyodott felhám (műtéti beavatkozások után,  lézeres hámlasztás, vagy kozmetikai bőrcsiszolás után) napégés után érdemes a bőr megújulását árnika tartalmú bőrápolóval segíteni. A megfelelő gyógyhatást azonban csak olyan készítményekkel érhetjük el, amelyekben magas a bioaktív hatóanyag tartalom (amennyiben nem homeopátiás készítményről van szó).  Több krémet is végignéztem a piacon. Van ahol az alapkrém összetétele nem megfelelő folyamatos használatra, azaz például túl sok parabént tartalmaz, vagy a hatóanyag tartalom elenyésző. A gyógyászati készítményeknél, ahol lokálisan és rövid ideig használunk egy kenőcsöt, rendben van, hogy vazelines alapba kerül a hatóanyag. A vazelin (petrolatum) ugyanis egy vízzáró réteget képez a bőrön, a hatóanyagot valósággal benyomja a bőrbe.  Ez egy bokaficamnál nagyon hatékony megoldás.

Az arcomon, vagy a kezemen, nagyobb területen viszont nem szeretnék petrolátum tartalmú krémet használni.  Nagyon örültem, hogy találtam egy számomra tökéletes megoldást. Kipróbáltam és bevált!

EVERYOUNG Bio Árnika krém 

Több mint 66% biodinamkus termelésből származó összetevőkkel

Demeter minősítésű (a biodinamikus gazdálkodásról bővebben itt: www.biodin.hu) hazai fejlesztésű és gyártású biokozmetikum az  árnika kivonaton kívül, egyedülállóan komplex gyulladáscsökkentő, regeneráló, bőrmegújító összetevőkkel rendelkezik.  Fénygyökér kivonat, körömvirág, ligetszépe, homoktövis, orbáncfű olaj, valamint kerti ruta és hibiszkuszvirág kivonat került többek között a gyorsan felszívódó, könnyű hidratáló krémbe. Az EVERYOUNG Bio Árnika krém a gyulladásra hajlamos érzékeny bőr kozmetikai ápolására, hidratálására gyengéd megoldást kínál.

Használata 8-10 hetes kúrában javasolt.  Folyamatos használatát az árnika esetleges érzékenységet előidéző hatása miatt a gyártó nem ajánlja.

Általánosan elmondható, hogy a bio és natúrkozmetikumok természetes hatóanyagai, bőrbarát összetevői és a szeretettel nevelt növények rezgése mindannyiunk egészségére pozitív hatással vannak.

A termék fejlesztője, Dr. Gyovai Viola az MTA kandidátusa fontosnak tartja, hogy olyan kozmetikumokat fejlesszen, melyek a biológiai, kémiai és toxikológiai szakirodalomban megalapozott eredmények alapján biztonságosak és a bőr anyagcseréjét, egészségét támogatják.

Mindezek ellenére a természetes hatóanyagokra is alakulhat ki allergia, vagy érzékenység.  Használat előtt érdemes ellenőrizni összetevők listáját és érdemes a kar belső oldalán bőrpróbát végezni. Megrendelhető itt: Biola natúrkozmetikumok     

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.