Koktélok

Homeomami: Hányós koktélok kismamáknak!

Mi okozza a reggeli rosszullétet?

Sajnos még az orvosok véleménye is megoszlik arról, mi is okozza pontosan a reggeli rosszullétet. Amit akár 24 órás rosszullétnek is nevezhetnénk.

Valószínű, hogy a hormonok játszanak benne elsősorban szerepet, a kiélesedett szaglás, és a gyomornedvek megnövekedett mennyisége. A progeszteron előkészíti a méh nyálkahártyáját a petesejt befogadására, fenntartja később is ezt az állapotot. De vannak mellékhatásai is. Ilyen például a Csipkerózsika-szerű álmosság az első hetek alatt. A progeszteron lazítja a szöveteket, mert a testnek tágulnia kell. Ellazulnak a belek és a gyomor is, lassul az emésztés folyamata, a gyomor kiürülése, nő a gyomornedvek mennyisége. Ez az émelygés egyik oka.

Egy másik teória szerint a hCG hormon felelős a reggeli rosszullétért.  Az első 12 hétben magas a mennyisége, utána fokozatosan csökken. Ez jellemző a rosszullétekre is.

Az émelygésre a fő tünet szerint adhatjuk több szer kombinációját is! (ajánlott potencia 9 CH vagy 15 CH). Oldjuk fel kis üveg szénsavmentes vízben, és kortyolgassuk!

Gyakori kombinációk:

Szagra erősödik a szinte állandó hányinger:

Sepia+Cocculus+Ipecacuanha

Evés után rosszabb:

Nux Vomica + Ipecacuanha + Antimonium crudum

Mozgástól romlik:

Cocculus+ Tabacum + Sepia

Friss levegőn jobb:

Pulsatilla +Tabacum

Nem akar enni:

Sepia+Cocculus+Colchicum

Hideg víz ivása után hánynia kell:

Phosphorus+Arsenicum album

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.