Koktélok

Homeomami: Nyári koktélok hasmenésre!

A homeopátiás terápia nagy előnye, hogy a szerek sokoldalúan alkalmazhatók. A Belladonna kiváló hirtelen lázra, de nyáron a fejfájással járó napszúrásra is! Vagy vegyük például a Colocynthist, mely nagyszerű görcsoldó, bevált szer a kisbabák kólikájánál, de egy fájdalmas menstruációs görcs vagy vesegörcs esetén is jó! Mindig a tüneteket figyeljük! A Colocynthis akkor javasolt, ha a villámcsapásként jelentkező görcs enyhül összegörnyedve, a hasra felhúzott lábakkal, vagy a has nyomására. Különleges, hogy pihenéskor erősebb a fájdalom! Nyári hasmenésnél akkor segít, ha minimális étel vagy ital után is görcsös, fájdalmas hasmenés jelentkezik.

 Koktélok hasmenésre

Nyári hasmenésekért vagy valami kóbor vírus, vagy egy nem megfelelően tárolt étel a felelős legtöbbször. Ezért adjuk minden esetben az Arsenicum albumot!

Ha vízszerű a hasmenés, s szaladni kell:

Arsenicum album - Podophyllum - Aloe

Ha a hasmenés hányással párosul:

Arsenicum album - Veratrum album - Ipecacuanha

Erős, fájdalmas görcsök esetén:

Arsenicum album - Colocynthis Magnesia phosphorica

És nem utolsósorban, ne feledjük a másnaposság kiváló szerét, a Nux vomica-t sem, ha a hányás, hasmenés egy túlzásba vitt buli után jelentkezik!

Milyen potenciában szedjük? Amilyen van. Ha erősek a tünetek, a 30 CH javasolt, de ha csak 9 CH van otthon, vagy a gyógyszertárban, szedjük azt, negyedóránként. Ha az erős hányás miatt nem tudjuk a golyócskákat szopogatni, oldjuk fel a keveréket (5-5 golyó) vízben, és kiskanalanként szopogassuk el!

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.