Aroma pára

Aromaterápiás szépségtanácsok

Homeomami: aromaterápia tanácsokJó nekem, ha be vagyok sózva?
Aroma Pára, aki zseniális aromaterapeuta kozmetikus, írt Nektek szépítő recepteket. Jó szórakozást!

 

 

Mire jó a sós testradír?

A száraz, hámló, viszkető bőrt megújítja, táplálja.

Felpörgeti a keringést, ezáltal jobb lesz a hőháztartásunk.

A jó nyirokkeringés a méregtelenítő és cellulit kezelő kúrák sikeréhez járul hozzá.

A só nem pusztán dörzsanyagként szerepel, de energetikai tisztító hatását is használjuk a tavaszi megújuláshoz.

Egyszerűen, olcsón elkészíthető, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot.

 

Hogyan készül?

Egy teljes test leradírozáshoz kell 2 marék finom szemcséjű tengeri só, 2 evőkanál hidegen sajtolt, bio növényi olaj (édes mandula, olíva, szőlőmag, repce, len). Ez az alaprecept.

Ha aromaolajokkal gazdagítjuk a keveréket, azokat mindig a növényi olajban keverjük el, és csak ezután adjuk a sóhoz. Érzékeny bőrűek só helyett használhatnak finom szemcséjű barna cukrot.

A kikevert pasztával zuhanyozás közben, dörzsöld át az egész testedet, majd öblítsd le!

Óvatosan szállj ki a zuhanyból, mert a tested csúszós lesz!

Finoman itasd le a vizet, de a tápláló növényi olajat ne töröld le! Bőrápolási céllal hetente használd!

Cellulit és böjtkúrák alatt, kizárólag a problémás terülteken 2-3 naponta is bevethetjük!

Anti-cellulit keverék sóradírhoz 2 evőkanál növényi olajhoz 2 csepp Atlasz cédrus aromaolaj, 1 csepp Grapefruit aromaolaj,1 csepp Citrom aromaolaj.

Télvégi bánatűző keverék sóradírhoz 2 evőkanál növényi olaj, 1 csepp Kubeba bors aromaolaj, 1 csepp Mandarin aromaolaj, 2 csepp Bergamott aromaolaj.Mindkét keverék fokozza a bőr fényérzékenységét, tehát használatát követően 8 órán át sem napozni, sem szoláriumozni nem szabad (már ha van még aki jár ilyen helyre).

Sokszor halljuk, hogy az aromaterápia és a homeopátia nem fér össze. Dehogynem. Persze nem minden, tudni kell, mit és hogyan alkalmazzunk.

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.