Homeomami

Homeomami: Mi a teendő kullancscsípés esetén?

 Homeomami tanácsai ? Mi a teendő kullancscsípés esetén?Lágy a természet öle, de nemcsak mi szeretjük, hanem a kullancsok, méhek, darazsak is. A kullancs ellen védekezni kell! Jó tudni, hogy az oltás nem véd a Lyme kór ellen. Legjobb, ha kullancsriasztóval keni be magát a család, biomamáknak ajánlom az indiai citromfű/levendula olajat, de ne töményen kend a gyerekre, hanem olívaolajba cseppents pár cseppet.

Én bekentem a kilenc hónapos bébimet tömény citronellával egy nyaralás alkalmával, még szerencse, hogy volt egy medence a közelben, ahová beugorhattam az égő bőrű gyerekkel.

Kullancs és homeopátia
Homeopátiásan Ledumot lehet szedni, 5 CH-ban. A kullancs terjesztette betegségekre van speciális nozóda ( ez kb. olyan, mint egy oltás), keresd a homeopátiás patikákban. Lehet megelőzésként is szedni, vagy a csípést követően. (Zeckenbiss Nosode)

Lényeges, hogy azonnal ki kell szedni a kullancsot, minél tovább van bent, annál nagyobb az esélye a fertőzésnek. A régi fullasztásos módszer nagyon rossz, csipesszel vagy kullancskanállal szedd ki, az sem baj, ha a feje bent marad, a méreg a potrohában van.

A Lyme-kór első tünete egy kör alakú bőrpír a csípés környékén, ha ilyet látsz, fordulj orvoshoz! Ha a kicsi lázas lesz, merev a nyaka a csípést követő időben, vidd orvoshoz, és meséld el, hogy kullancs csípte meg!

Fontos! Ha beveszed a Zeckenbiss, Borellia nozódákat, a kullancsvizsgálatnál okozhat hibás pozitív eredményt, mert a nozóda beindítja az immunfolyamatokat. 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.