Homeomami

Homeomami: Szerelmi bánatok homeopátiás szerei

Homeomami: Szerelmi bánatok homeopátiás szereiA szerelem sem korhoz, sem élethelyzethez nem kötődik. Olyan sok szép szó van rá a magyar nyelvben, és ha belegondolunk, ez mind-mind a homeopátiáról szól. Ugye, a homeopátia alapelve, hogy hasonlót a hasonlóval gyógyítunk, ez fizikára lefordítva a rezonancia.

 

Ha megütsz egy normál zenei A-ra hangolt hangvillát, a másik, A-ra hangolt villa is megszólal a szobában. Hogy is fejezzük ki a szerelem érzését szavakkal? Egy húron pendülünk, megszólalt bennem a kiscsengő, elolvadok tőle, és még egy sor ilyen mondatunk létezik.

A szerelem az egyik leggyakrabban tapasztalt hatás, ami tényleges fizikai változást is okoz, ha meglátod az illetőt, gyorsul a pulzusod, elindulnak a lepkék a gyomrod felé, nagyokat nyelsz, hülyeségeket beszélsz, stb. És boldog vagy. Ideális esetben, persze.

A szerelem gyorsan jön, és néha nem jókor. Érhet olyan élethelyzetben, hogy nem adhatod át magadat az érzésnek, pl. családos vagy, ezek nagyon nehéz döntések tudnak lenni. Csalódhatsz valakiben, küzdhetsz a féltékenységgel, sírdogálhatsz a beteljesületlen érzések miatt... Fontos, hogy tudd, mi a bajod. Ha tudod magad kívülről látni, segítségül hívhatod a homeopátiás bogyókat is.


Néhány példa (az ajánlott erősség általában 30 CH, legalább tíz napig):

Lachesis - ilyenkor Te vagy féltékeny, sokszor alaptalanul, és másra nem is tudsz gondolni. És a gondolataid néha csúnyák. Az érzés a menstruáció előtt a legrosszabb.

Sepia - ez akkor hasznos, ha az otthoni fáradt kapcsolatot akarod rendbe hozni. Amikor már nem kívánod a férjed, de egyre többet nézegeted a szomszédot, és ettől depressziós is vagy.

Natrum muriaticum (chloratum) - nem beszélsz egy érzésről, magadba fojtod. Félsz, hogy elbőgöd magad.

Pulsatilla - romantikus filmek előtt pityeregsz az önsajnálattól, és ötvenszer hívod a barátnődet.

Hyosciamus - képletesen, vagy valóban a fejedet vered a falba, hisztériás féltékenységi rohamokat rendezel.

Ignatia - csalódás után gombóc van a torkodban, sóhajtozol, sírsz, vagy nevetsz váratlan helyzetekben.

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.