Homeomami

Homeomami: Influenza praktikák, aromás homeopátia?

Homeomami: Influenza praktikák, aromás homeopátia?Sokszor halljuk, hogy az aromaterápia és a homeopátia nem fér össze. Dehogynem. Persze nem minden, tudni kell, mit és hogyan alkalmazzunk.
Amikor érzem, hogy bujkál bennem az influenza, egy sor bevált módszerem van a túlélésre. Az első egy tubus kacsamáj, azaz egy homeopátiás komplex szer (kacsamájból készül).

 

Ha az első borzongásra bevesszük, nálunk majdnem mindig segít megúszni a betegséget. Mellé teafaolajat szoktam enni, egy cseppet egy kis kanál mézben, amikor eszembe jut. Ezt gyerekeknek is adhatjuk, óvis kortól. Előtte inkább tegyük párologtatóba. Gargalizálni is lehet vele, és nem bántja a homeopátiás szereket.

Aromaterápiával foglalkozó barátnőm szigorúan titkos receptje a vírusölő pálinka, megelőzésre. Egy kupica esténként. Fahéj, szegfűszeg, eukaliptusz és méz van benne, ha egyszer kisírom tőle a pontos receptet, azonnal megosztom veletek. De lehet próbálkozni, ha eltaláljátok az arányt, kérlek, küldjétek el a receptet. Aromás olajoknál fontos, hogy jó minőségű olajat használjatok. Itt működik az ár-érték arány, vagy keressétek a gyógyszerkönyvi minőség feliratot.

Nyáron szoktunk kísérletezni a lime és citrom olajokkal, mint italízesítőkkel, fontos, hogy egy csepp is elég nagy mennyiségű folyadékhoz. Télen lélekvidítóként használom a citrusféléket. Pár csepp narancs, citrom vagy grapefruit olaj a fürdővízbe, esetleg egy kis rózsa is mellé (ez különleges alkalmakra, mert drága) becsukod a szemed, és elrepülsz a tengerpartra.


A teafaolajra visszatérve, nagyon hatásos, ha a talpunkat masszírozzuk meg vele. Ha találunk valakit, aki ezt a szívességet megteszi nekünk, még kellemesebb.

És akkor záróakkordként a nagy titok, az aromás afrodiziákum receptje:
3 csepp bergamot olaj
1 csepp Ylang Ylang olaj
1 csepp jázminolaj.

Keverd bele egy kis üveg mandula vagy jojoba olajba és kend a vizes bőrödre fürdés után. Influenza megelőzésére nem alkalmas, de a párkapcsolatnak nagyon jót tesz!

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.