Homeomami

Homeomami: Homeopátia és szerelem?

Homeomami: Homeopátia és szerelem?A szerelem - homeopátia. Úgy működik, hogy két ember rezonál, ez az a jelenség, amikor megütünk egy A-ra hangolt hangvillát és a mellette lévő A-ra hangolt villa is rezgésbe jön. Mivel is magyarázhatnánk azokat a markáns testi érzeteket, melyeket a szeretett lény jelenléte okoz, akár testi érintés nélkül is?

Zseniális magyar nyelvünk ezt így írja le:-egy húron pendülünk, megszólalt bennem a kiscsengő, egy hullámhosszon vagyunk...

A homeopátia is akkor működik, ha a szer és a fogadó receptor egymással kölcsönhatásba tud lépni.  

Kvantumfizika 250 évvel ezelőtt?

Zseniális tétel kétszáz évvel ezelőttről, amikor a kvantumfizika és a részecskék még fényévnyi távolságra voltak. Hahnemann, a homeopátia atyja, pontos megfigyelő volt. Rájött, hogy az emberek egyéni módon reagálnak egy betegségre. A tüneteket összeírta, és párosította egy anyaggal, ami hasonló tünetet okozna, ha bevennénk.  A legismertebb ilyen kapcsolat a nátha és a hagyma példája.

Arra a náthára, ami a hagymavágásnál jelentkező testi tünetekkel jelentkezik (bőséges könny, égő orrváladék) a homeopátia a hagyma hígítását adja. Olyan gyógyszerformában, ahol a hígítás mértéke nagy, és az oldat dinamizált, azaz pont olyan és annyi információt közvetít, amely elég arra, hogy a receptor reagáljon, de már nem idéz elő anyagi hatást. Így egy sor olyan szer is gyógyszerré vált, ami töményen mérgező. (arzén, higany)

A homeopátia másik alaptétele az egyéni gyógymód. Azaz mindenki másképp reagál egy ingerre. Ha találsz egy hajszálat a levesedben, lehet, hogy ráöntöd a pincérre, lehet, hogy öklendezel, vagy esetleg kihalászod, és folytatod az evést.

Ezt a gondolatmenetet folytatva, engedjétek meg, hogy elkalandozzak a homeopátiától, és nézzük meg, két ember hogyan látja a szerelmet, mint kémiát, rezgést, érzést.  Két nő, egyikük húsz, a másik negyven éves. Ugyanaz a fogalom, két szemszögből. Mert individuumok vagyunk. Érzéseinkben, betegségeinkben, ízlésünkben. Jó szórakozást!

Szerelem és húsz évesen

Elkezdhetünk tudományosan értekezni a szerelemről: egyszer volt hol nem volt a feromon, köznyelven párválasztó hormon, ami kiválasztódik, és létrehozza a vonzódást. A szerelem tehát kémia. Legalábbis földi megközelítésben. Mert nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szervezetünk ösztönszerűen indítja be a kémiai vegyületek kiválasztódását, így a szerelemben tudatalatti választásról beszélünk. Ezért van az, hogy még ha néha érthetetlennek és teljesen irracionálisnak tűnik is, hogy kibe tudunk beleszeretni, feltehetően azt kapjuk, akire éppen adott élethelyzetben, fejlődési irányban szükségünk van. Nagyon fontos, hogy ilyen esetben sem szabad az elme és ego tiltakozásának engedve elnyomni az érzelmeket! Ahhoz hogy elmúljon, át kell engednünk magunkon, meg kell élnünk a folyamatot.

Hogy honnan ismerni fel a szerelmet? Legegyszerűbb a birtoklási vágyat azonosítani: állandóan vele akarok lenni, meg akarom ölelni, azt szeretném, hogy minden figyelmét felém irányítsa. Szeressen, fejezze ki, hogy szeret, és ezentúl lehetőleg mindig reptesse a pillangókat a gyomromban! Ja, és ha egy mód van rá, többet ne nézzen rá más nőkre. Elvárások hegyeit mászatjuk meg tehát a szerencsés kiválasztottal. Ezeket az érzéseket senki nem kerülheti el, de mindenkiben különböző intenzitással jelenik meg. Véleményem szerint itt sem megoldás az elnyomás, elfojtás, mert ezeket követve előbb-utóbb egy kényelmes díványra, esetleg önismereti csoportba jutunk, ahol súlyos pénzekért ébredhetünk rá, hogy a megfelelő önkifejezés a megoldás kulcsa.

Logikusan, és jogosan következik a kérdés: hogyan kell okosan szeretni, a rózsaszín ködben nem eltévedni? Először is még véletlenül se ringassuk magunkat abban a hitben, hogy könnyű lesz, és hogy a rózsaszín köd egyet jelent a régóta áhított végtelen boldogság állapotával. Nem, ez még nem a nirvána. Ez az ésszerűtlen cselekedetek hazája, ahol kicsit le kell győznünk önmagunkat. Természetesen mindez nem zárja ki a boldogság érzését. Talán a következő mondatban tudnám leginkább összefoglalni, hogyan kell okosan szeretni: félelem nélkül el kell engednünk a másikat ahhoz, hogy visszajöhessen, illetve, hogy lássuk, visszajön-e. Persze, tudom, könnyű mondani! Tiszteljük a másik lelki szabadságát, és figyeljünk oda, hogy hogyan igényli a szeretetet, szerelmet. Van, aki ajándékokon keresztül, van aki testi érintéssel, és van aki minőségi időtöltéssel mutatja ki az érzelmeit. Nem árt, ha tisztában vagyunk saját magunk, és párunk igényeivel.

Én a magam részéről, már nem keresem a rózsaszín felhőt. Más minőségre vágyom. Kiskoromtól így fogalmaztam: a szárnyaimat keresem. Arra, mikor valaki meglátja a külső páncélokon átsejlő lelket. Amikor két szív ismeri fel egymást, és kezd el örülni a másiknak. Az igazi szerelem nekem a mély, ősi szeretetet jelenti, ahol női és férfi energia ér egybe, alkot egy egészet. Elfogadás, befogadás, teremtés. Ez a szerelem. És igen, van ilyen!

Szerelem a negyvenes családos nő szemével:
Amiről ma írnék, az egy furcsa felismerés. Arról, hogy negyven feletti családosként mi az, ami nagyon valószínű, hogy nem lesz többé az életemben. Ez a megismerés és elkezdés romantikája. Az első csóké. A repkedő pillangóké.

Néha azon kapom magam, hogy vágyom a "rakodópart alsó kövén ülni", bort inni zacskóból, és végigbeszélni-csókolózni egy olyan virág és Dunaillatú estét valaki olyannal, aki új az érzékeim számára. Aztán rájövök, hogy mégsem. Mert ott van az életemben a társ. A kiszámíthatóság biztonsága. Szóval marad a DVD romantika. (Igazából szerelem, az alapmű + egy pohár hideg fehérbor)

Érzékek. Nagyon érdekes, hogy tolódik el a hangsúly egy bizonyos életkor felett az érzékek felől a megértés felé. Magyarul, már nem elsősorban a kémia dönt, bár ez fontos, sőt egyre fontosabb, hiszen a testünk nem lesz fiatalabb, a pasiké sem :-) De úgy gondolom, ha ma lennék párválasztó helyzetben (jó, hogy nem vagyok) nagyon számítana, hogy a gondolataink hogyan rezonálnak egymással. Az ember lelkissé válik. És csodálatos dolog, ahogy a természet finomhangol. A párkapcsolat holisztikusabbá válik. Mert természetesen nagyon szép egy húszéves férfi, és ki nem fantáziálgatott ilyesmiről, de miről beszélgetnénk utána?

Köszönöm szépen Lengyel Petra véleményét a húszéves érzelmekről, és ajánlom figyelmetekbe a blogomat: www.homeomami.blog.hu

Sok szeretettel
Homeomami

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.