Homeomami

Kreatív karácsony, Homeomamival.

Kreatív karácsony ? HomeomamivalHa már megvan a listád, lélegezz fel. Ha utolsó perces vásárló vagy, gyűjts erőt.

Moralizálásnak tűnik, de hova tűnt a karácsony bája? Kezd stresszes őrületté válni, a lényeg nélkül.

Minden évben elhatározom, hogy idén lassítunk, személyre szóló, kézzel készített ajándékokat készítünk, tavaly el is jutottam odáig, hogy jó barátoknak kacsamáj pástétomot adtam cseréptálkában.Az idei év felfedezettje a www.meska.hu lap, ahol iparművészek és bárki, aki akarja, felteszi saját készítésű tárgyait, közvetlenül tőlük lehet megvenni, postai utánvéttel. Több ezer ajándék, egy kattintásra, támogassuk a művészeket, vagy az ügyeskezű mamákat...És fel sem kell állni az asztaltól. Nem utolsó sorban olcsó.

Saját ötleteim a holisztikus (ebben az esetben élvezetes+hasznos) gyógymód nevében:

Barátnőknek - romantikus túlélő készlet. Egy rózsaszín kosárba tegyél egy üveg bort, egy kis doboz kézműves csokoládét, az Igazából szerelem, Szív hídjai, Angol beteg, Harry és Sally filmeket + angyalkás papírzsebkendőt.

Mellé a szerelmi bánat homeopátiás szereit: Pulsatilla sírósnak, Ignatia a sóhajtozósnak, Lachesis a bőbeszédű féltékenynek, Hyosciamus a hisztisnek.

Kultúrsznoboknak - keleti ínyencség. Lakkozott kosárkába evőpálca és bambusz alátét, wasabi ízesítésű földimogyoró és Wong Kar-Wai: Bukott angyalkák, Szerelemre hangolva és  Blueberry nights filmjei.

Homeopátiás szerek mellé: Platina a túlkompenzálónak, Arsenicum album a perfekcionistának, Natrium chloratum a mániásnak.

Kezdő ezoknak - védő mandalával díszített dobozba tegyél füstölőt, a személyre húzott jóskártyát, angyalos kulcstartót és egy nagy rózsakvarcot. Szent helyről származó gyertya is lehet benne. Filmek: kezdőknek: Ízek, imák szerelmek, haladóknak: Csodás álmok jönnek.

Homeopátiás szerek: Staphysagria egy régi sebet dédelgetőnek, Phosphorus a szellemlátónak, Cannabis a valóságtól elszakadtnak.

És végül, az sem rossz ötlet, ha mindenkinek megmondjuk, (barátok) hogy azt az összeget, amit egymásra költenénk, költsük olyan ételekre, amilyeneket nem eszünk mindennap. Közös főzés...Baráti kebab-sütő biznisz megalapozása.... :-)
Másnap a homeopátiás szerek királyát, a Nux Vomicat lehet szopogatni másnaposságra, gyomorégésre, felfúvódásra.

Ha valami szokatlan étel hányingert okoz, az Arsenicum album segít, az alhasi puffadás csodaszere a Lycopodium. Az epét lehet Chelidoniummal serkenteni, a túlevés következményeit Antimonium crudummal csökkenteni.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Homeomami

ui.Olvassátok a blogomat: www.homeomami.blog.hu


Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.