Homeomami

Homeomami: Téli méregtelenítés - koncentráljunk a vesékre

Homeomami: Téli méregtelenítés ? koncentráljunk a vesékreMit is csinál a vesénk, és a húgyhólyag a szervezetben? A vese átszűri a vért, úgy kétszáz liternyit naponta, és kiválasztja a szervezet számára szükségtelen anyagokat. Szabályozza a szervezet PH-ját és ásványi anyag összetételét, melyet vizelet formájában a húgyhólyag tárol. A vizelet tulajdonképpen szűrt vér. AZ ELSŐDLEGES VIZELET ÉS A VÉRPLAZMA ÖSSZETÉTELE MEGEGYEZIK.

Nagy mennyiségben tartalmaz vizet. A vizelet normális állapotban steril. Baktériumölő karbamidot és lizozimot tartalmaz.

Régen a vizeletet gyakran használták gyógyszerként, a sebeket lepisilték, a bőrbetegségeket, mint pl. az ekcéma, vizelettel kezelték. Aki szép kezet szeretett volna, az vizelettel mosta meg, reggelente.  

A vizelet összetételét, mennyiségét és minőségét befolyásolja a bevitt folyadék mennyisége, a táplálék összetétele, minősége, a gyógyszerek, a kávé, a tea, a végzett munka mennyisége és hőmérsékleti tényezők is.

A kínai meridiánok rendszere szerint a vese körébe tartoznak a mellékvesék is. A mellékvesehormonok beleszólnak az immunitásunkba, szabályozzák a stresszt, a szaporodási folyamatokat, a libidót, és még számos más életfunkciót. Energetikailag is összeköttetésben vannak a petefészkekkel és a herékkel, a gerincvelővel és az aggyal is.

Ez egy kicsit más szemszögből láttatja velünk a vesék téli védelmét, és a méregtelenítés problémáját.

Ha ez a terület, ezek a szervek nem működnek megfelelően, a következőket tapasztalhatjuk:

-szexuális vágy csökkenése, alaptalan félelmek, érzelmi ingadozás, húgyúti és vesefertőzések, prosztataproblémák, miómák, stb.

Fordítsuk meg a gondolatot. Milyen lelki problémát jelez a vesék nem megfelelő állapota, a hólyag betegsége?  A vese a társas kapcsolatok szimbóluma, páros szerv. A vese a test központi szűrőállomása.  Először mechanikus szűrőként működik, a nagy alakos elemeket szűri ki a vérből, majd az ozmózis elvén a salakanyagokat. Ehhez fontos, hogy felismerje, melyek a hasznosíthatatlan anyagok. Ennek a folyamatnak az eredménye a vér, és a szervezet egészséges PH-ja, mely a harmónia, a homeosztázis elengedhetetlen feltétele.

Lelki szintre lefordítva, ha nem tudjuk társas kapcsolataink problémáját sajátként kezelni, és partnerünket, környezetünket hibáztatjuk, úgy viselkedünk, mint egy gyulladt vese. Létfontosságú dolgokat engedünk ki egy szűrőrendszeren, amelynek az lenne a feladata, hogy ezeket megőrizze számunkra. Ezt a létfontosságú dolgot nevezhetjük boldogságnak... Hiányában felborul a lelki harmóniánk.

A jellegzetesen férfibetegség, a vesekő pedig felgyülemlett problémahalmazt jelent, megoldás nélkül, az emberi kapcsolatokban. Az orvos ilyenkor ugráltatja a beteget, hogy a kő távozzon, és sokat is kell inni. A vesekő görcsöket okoz. A Tisza vidékén a férfiak beálltak a meleg folyóba, és megettek egy egész görögdinnyét. A folyamat lényege, mozduljon már ki a kő, azaz a probléma. Lazuljon, és melegedjen a viszonyunk az emberekkel.

A hólyag problémái általában egy alárendelt kapcsolatból erednek. Ezt érdemes átgondolni az ágybavizelő gyermekeknél is.

A népi gyógyászatban a vesék méregtelenítése és a vér tisztítása mindig tél végére esett.  Gyógyfüveket alkalmaztak az - ami elrontja, az meggyógyítja- törvény alapján. Ez nagyon hasonlít a homeopátia hasonlót hasonlóval alapelvére. Sok gyógynövény a nevében is őrzi gyógyhatását, pl. szemvidító fű, szamártövis, tüdőfű, stb.

A vesék működését a hőmérséklet befolyásolja, ezért nagyon fontos a vesetájék téli védelme. Rendkívül rossz a most divatos csípőnadrág, pont a test energetikailag egyik legérzékenyebb területét hagyja védelem nélkül. A vesék méregtelenítéséhez hozzátartozik a melegítés, a sok folyadék (víz, vagy gyógytea). Homeopátiásan a Berberis növény alacsony hígítását használják drenázs szerként.

A húgyúti fertőzések kezeléséről bővebben a blogomban:
homeomami.blog.hu

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.