Homeomami

Homeomami: Petefészekciszta testi és lelki okok

Homeomami: Petefészekciszta testi és lelki okokMi okozza a cisztát?

Mielőtt elkezdenénk a lelki hátteret vizsgálni, nézzük meg, mi is az a ciszta? A női szervezet minden hónapban létrehoz akár mini-cisztáknak is tekinthető tüszőt, mely az érő petét veszi körül, és hormonokat termel. A tüsző az ovuláció után megtette kötelességét, felszívódik.

 

Ha ez nem történik meg, nem lökődött ki pete, akkor funkcionális cisztaként tovább működik, és vérzési zavarokat okoz. A pete érése hormonális folyamat, tehát stressz, érzelmi változás és sok egyéb tényező befolyásolhatja. Ez a leggyakrabban előforduló formája a cisztának. A várandósság korai szakaszában néha létrejön egy sárgatest-cisztának nevezett képződmény, amely a terhesség fenntartásához szükséges hormont állítja elő, így nem szabad hozzányúlni.

Ez volt az orvosi háttér, most nézzük a lelki magyarázatot...

Akkor keletkezik ciszta, ha a nő talált, kapott egy dolgot, ami örömet ébreszthetne benne, de nem hagyja növekedni, inkább magába fojtja. Úgy gondolja, hogy ez a valami, bármi legyen is, számára nem jó, vagy nem megléphető, külső körülmények miatt nem valósulhat meg. Egy bennünk lévő energiát, képességet burokba zárunk, egy gondolatot, érzelmet a szőnyeg alá söprünk.

Ha jobban megnézzük, ez lehet például kreatív női energia, amit egy nő elfojt, kötelességtudatból. Lehet, hogy ez a tendencia, a feláldozom magamat, az álmaimat, saládi örökség, generációk óta. Ezt elvárásnak nevezik. A női termékenység nem ér véget a gyermekszüléssel, sőt a klimax is csak egy szellemibb szintre helyezi. Egy röpke évtized, és a gyermekek leválnak rólunk, de képességünk, hogy teremtsünk, megmarad. Ezt a kreatív teremtő erőt használni kell. Mindegy ki hogyan teszi ezt, csipkét ver, főz, fest, vagy vállalatot vezet. A negyvenes-ötvenes nők szellemi kapacitását messze nem használja ki a társadalom.

A szerelem is okozhat cisztát?

Létrejöhet bennünk egy érzelem, de nem éljük meg, elfojtjuk, szőnyeg alá söpörjük, mert a helyzet szintén elvárások és az erkölcsnek nevezett korlátozó szabályrendszer szerint nem alkalmas az érzelem kiteljesedésére. De erre a hormonális rendszer fittyet hány, átáll szerelem üzemmódba, miközben az agy korlátozza ezt a folyamatot. Ha valakihez vonzódunk, a feromonjaira reagálunk. Reagál a kémiánk. És akkor küldünk egy jelzést: nem szabad! Lássuk be, ez némi ellentmondást okozhat a rendszerben, amely nem tudja ezt nyom nélkül feldolgozni. És mint a bevezetőben láttuk, a ciszták gyakori oka a hormonális ingadozás a cikluson belül.

Néha védekezünk egy külső hatás ellen. Építhetünk belső gátat, hogy ne áradjon belőlünk agresszív reakció válaszul egy családon belüli erőszakra. A családon belüli agresszió széles skálán mozoghat. A férj földön hagyott büdös zoknijától a nem kívánt, de eltűrt szexuális kapcsolatig, sőt extrém esetben a testi-lelki bántalmazásig terjedhet.

Az elfojtás oka általában önbizalomhiány, vagy az, hogy a visszajelzést egyedül környezetünktől kaphatjuk. Ezért érthető módon próbálunk pozitív visszajelzéseket kicsikarni még úgy is, hogy megerőszakoljuk eredeti ösztöneinket. A félelem az elutasítástól, vagy a saját értéktelenség, feleslegesség érzése erős motiváció. A családi kapcsolat túl közeli ahhoz, és túlságosan érzelmekkel telített, hogy a visszajelzést csak innen várjuk. Ha nem kapjuk meg, abból keserűség, elfojtások következhetnek, amiből mi nők, ügyesen tudunk női betegségeket produkálni.

Összességében azért a ciszták oka a női energiát ért sérelemben kereshető.

De mit tehetünk, ha már ott van?

Az első lépés a felismerés, miért történik ez velem? Egyszerűnek hangzik, de nagyon nehéz tisztán látni. Nem árt a segítség...

A homeopátia szerei:

Az ARNICA a testi-lelki sérülések fő szere. Másik jellemzője a félelem. Az irracionális félelem. Mi lesz, ha otthagy, nem kellek senkinek, mi lesz, ha leveszem a ruhámat, és meglát, már nem vagyok húsz éves.......

A MEDORRHINUM a női bántás szere. Endometriózisra, cisztákra, vérzési rendellenességekre, indokolatlan gombás fertőzésekre is jó lehet.

STAPHYSAGRIA az erőszak áldozatainak.

STRAMONIUM az elfojtott düh oldására.

Fontos! Ne magadnak keress homeopátiás szert, menj orvoshoz!

A növényvilág szerei:

cickafarktea - ülőfürdőnek

pásztortáska - belsőleg

Jóga - egyes ászanák különösen jók a kettes csakra problémáira.

És egy gyakorlati tanács: ovulációs időben ne menjünk ultrahangvizsgálatra. Egy nagy tüszőt könnyen diagnosztizálhatnak cisztaként.

Olvassátok a blogomat: www.homeomami.blog.hu.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.