Homeomami

Homeomami: Allergia-diéta

 Homeomami: Allergia-diétaAmikor jobban tüsszögünk szénanátha szezonban camembert sajt, vagy vörösbor (vagy a kettő kombinációja) után, ez azért van, mert mindkettő magas hisztamin tartalmú étel.

Az allergiás reakciókért kémiai szempontból (most nem térnék ki a lelki háttérre) a szervezetben felszabaduló  hisztamin felelős. Olyankor az amúgy is magasabb hisztamin értéket tovább növeli, ha az alábbi ételeket esszük:

 

  • füstölt húsok
  • erjesztett szeszes italok, vörösbor
  • hal, tenger gyümölcsei
  • citrusfélék
  • olajos magvak
  • zöldségek közül a paradicsom, padlizsán, bab, lencse, savanyú káposzta
  • banán, ananász, eper
  • csokoládé

Nyers gyümölcsök közül általában nem okoz bajt (de ez egyéni, érdemes megfigyelni) a sárgabarack, őszibarack, szilva, cseresznye, meggy, szőlő, ribizli, áfonya, szeder, málna, alma, körte.

Aki allergiás, vagy érzékeny más ételre, pl. a tejre, allergia szezonban  különösen tartsa be, hogy minimális mennyiséget fogyasszon ezekből!

A parlagfű allergiásoknak vigyázni kell a keresztallergiára is, ez azt jelenti, hogy egyes növények a parlagfű pollenjéhez hasonló szerkezetű kémiai anyagokat tartalmaznak, így súlyosbítják az allergiát. Ne egyen a parlagfűre érzékeny görögdinnyét, sárgadinnyét, paradicsomot, uborkát, cukkinit, tököt, banánt, napraforgómagot. A kamillatea is hasonló hatású.

Rotációs diéta:

Ha túl erős pl. a mozzarella és a paradicsom kísértése, és elcsábulunk, fontos, hogy utána 2-3 napig ne ismételjük meg, ne együnk nyers paradicsomot. A paradicsom szósz formájában általában nem okoz problémát.

Az egyéni érzékenységet pl. SCIO vizsgálattal (biorezonancia) meg lehet állapítani.

Homeopátiás elsősegély:

Az alábbi két szer antihisztamin-jellegű hatású, "vészhelyzetben":

Apis  + Histaminum (ajánlott potencia: 30 CH)

 További cikkek, olvasnivaló allergia témában

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.