Homeomami

Homeomami a böjtről: Hogy "böjtöljünk" okosan?

 Homeomami a böjtről: Hogy Ha az ember összhangban él a természettel, könnyen megérzi, mi a jó a testének. Milyen étkezés, pihenés, milyen gyógymód? Miből van hiány, mitől kéne megszabadulni?

A tél időszaka a raktározásé. A négy évszak miatt így alakult. Raktározzuk a táplálékot, lassabb az emésztés, nagyobb a teher a szűrő-méregtelenítő szerveinken, a májon és a veséken. Hogyan segíthetjük a vesék működését?

A vesék helyzetüknél fogva nagyon érzékenyek a hidegre. Melegítsük derekunk alját. A csípőnadrág télen sok bajt okozhat. A kihűlt vesékre tegyünk este melegítőpalackot, igyunk sok folyadékot, néha tartsunk átmosó kúrát csalánteával.

Miért fontos a sok folyadék? A felhalmozódott salakanyag ürülését segíthetjük böjttel, tisztító kúrával, masszázzsal, szaunázással, alacsony potenciájú (5 CH) homeopátiás drenázs szerekkel, de valaminek ki is kell mosnia ezeket a szervezetből. És ez nem más, mint az elfogyasztott víz.

Homeopátiás alapanyagok, melyek a szerveket tisztítják, kúraszerűen (általában a fitoterápiában is használt növények, melyek homeopátiás gyógyszerformában mélyebben hatnak):

Máj - Carduus marianus (máriatövis), Chelidonium (vérehullató fecskefű)

Vese - Berberis vulgaris (sóskaborbolya), Solidago (aranyvessző)

Nyálkahártyák - Bryonia (földitök), Hydrastis (kanadai gyömbér, aranygyökér)

Húgysav - Urtica urens (csalán), Lycopodium (kapcsos korpafű)

A böjt időszaka nagyon alkalmas arra, hogy homeopátiás alkati szerünket bevegyük. A homeopátiás alkati szer egyéni testi-lelki tüneteink összességére választott természetes alapanyagú gyógyszer, mely optimalizálja a szervezet állapotát.

A homeopátia az alkati kezelést főleg krónikus betegségek (pl. ekcéma, allergia) tünetmentes időszakban való kezelésére, és betegséghajlamok kezelésére használja. Ez az öngyógyító folyamat még sikeresebb, ha az immunrendszert többletenergiával támogathatjuk.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.