Homeomami

Homeomami: Hogyan jelzi a kisbaba, milyen homeopátiás szerre van szüksége? 2 rész: fogzás

Homeomami: Hogyan jelzi a kisbaba, milyen homeopátiás szerre van szüksége? 2 rész ? fogzásVan olyan kisbaba, aki meg sem érzi a fogzást, és van, aki rettenetesen szenved (és vele együtt mi is).

Ez főleg a 6 hónapostól egyéves korig tartó időszak, a kicsik ilyenkor általában 6-10 fogat növesztenek egymás után. Ha a metszőfog nem okoz problémát, előfordul, hogy a szemfog lesz a bűnös. A homeopátiás szerek mellett masszírozzuk a baba második, és harmadik lábujja közötti rész végét szelíden, 30-60 másodpercig. Masszírozhatjuk a lábujjak begyeit is, hiszen itt találhatók a fogíny akupresszúrás zónái.

A homeopátia a fogzásra is tünetek szerint ad szert, de mivel a baba még nem tud beszélni, lássuk, hogy jelzi, milyen szerre van szüksége? A szereket, ha erős a fájdalom, adjuk 15 CH vagy 30 CH potenciában először félóránként-óránként, majd 3-6 óránként.

Ha lázas a baba:
A baba öklével dörzsöli gyulladt ínyét. Láthatóan fáj neki, nyugtalan, néha összerándulhat, éjjel fel-fel ébred. Szomjas, de ha hideg éri az ínyét, felsír. Hirtelen felszökhet a láza.
Ilyenkor a homeopátiás szer: az Aconitum

A baba lehet lázas, de az Aconitummal ellentétben nem szereti, ha valami az ínyéhez ér. Az egész arca forró és piros. A keze és a lába hideg.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Belladonna

Ha ingerült a baba:
Dühös, szeszélyes a baba. A ringatás és az autózás/babakocsizás alatt megnyugszik. Kedvenc játéka csak percekre köti le, utána eldobja. A figyelem, a vigasztalás és a játék idegesíti. Éjjel még rosszabb a helyzet. Az az arcfél, ahol a foga jön, kipirosodhat.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Chamomilla

A baba egész teste izzad. Néha belenyilall a fájdalom, ilyenkor felsír. Puffad a hasa, szeles. Kimeríti a fájdalom, ideges, nem tud koncentrálni.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Magnesia phosphorica

Ha a hideg enyhíti a fájdalmat:
A kicsi hideg dolgokat szopogat, duzzadt és rózsaszín az ínye. Enyhíti a fájdalmát, ha behűtött rágókát kap. Meleg italoktól fáj az ínye, élesen felsír.
Ilyenkor a homeopátiás szer: az Apis

Ha nyálzik:
Csorog a nyála, eláztatja a párnát, rossz a szája illata, és nem alszik éjjel. A szájában lehet afta is.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Mercurius solubilis

A baba az ágy rácsát vagy más kemény tárgyat harapdál. A reggeli pelenkacserénél hasmenéses kakit találunk, mert hajnalban robbanásszerű hasmenése van. Erősen nyálzik. Éjjel ide-oda görgeti a fejét a párnán.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Podophyllum

Késői vagy elhúzódó fogzásnál:
Általában ducibb, puha babák szere, akik nyugodtak, lassúak. Nem akar kibújni a fog, bár érezzük, és már ideje is lenne.  A kicsi feje izzad, esetleg még mindig koszmós, kutacsai lassan záródnak. A baba illata savanyú, az a fajta, amit csak a mamája szeret.
Ilyenkor a homeopátiás szer: a Calcium carbonicum

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.