Homeomami

Homeomami: Arcüreg koktélok

Homeomami: Arcüreg koktélokAz arcüreggyulladásról, a gyerekek arcának sajátos anatómiájáról és a tűmentes arcöblítésről bővebben ebben a régebbi cikkben olvashattok.

A természetes megoldások közül az inhalálásról és a mustármagos lábfürdőről az Influenza és más téli betegségek letölthető kiskönyvben olvashattok.

Az allergia kapcsán már említettük a barlangi klíma gyógyhatását. A barlangi levegő sok oldott ásványi anyagot tartalmaz (a barlangi pára tartalmazza azokat a vegyületeket, melyet a víz a kövekből mos ki) ezért makacs arcüreggyulladásnál a barlangban töltött pár óra megindítja a váladékot, ami a feszítő érzést okozza. Az aerosol formában oldott ásványok a levegőben nyákoldó, fertőtlenítő, gyulladásgátló hatásúak.

Régi háziszer az almaecet is. Két evőkanálnyi bio almaecetet igyunk meg egy pohár vízben. Szinte rögtön érződik nyákoldó hatása. Nagyon jó kezdődő arcüreggyulladásnál, vagy a sűrű váladékok oldására.

Az orr belsejét öblögessük diólevél teával. (2 dl vízhez egy csapott evőkanálnyi, 10 perc állás után szűrjük le).

Homeopátiás szerekkel nagyon jól kezelhető az arcüreggyulladás! Három koktélt sorolok fel, ezeket bátran alkalmazzuk a természetes módszerek mellett! Ha az orvos antibiotikumot rendel, akkor is nagyon hasznos lehet pl. a váladékindító keverék, vagy az általános immunerősítő hatású echinacea (ajánlott potencia az echinaceanal: 5 CH)

Nehezen kifújható, sűrű, nyúlós-dugós váladék oldására, az orrváladék megindítására:
Kalium bichromicum + Hydrastis + Echinacea óránként, amíg megindul a váladék. (Ajánlott potencia: 5 CH)

Égő, lüktető, feszítő fájdalommal járó arcüreggyulladás:
Arsenicum album + Mezereum + Echinacea (Ajánlott potencia: 15 CH, kivéve echinacea)

Nyomással, sűrűbb, sárgás-zöldes orrváladékkal járó arcüreggyulladás:
Pulsatilla  + Kalium bichromicum + Echinacea  (Ajánlott potencia: 15 CH, kivéve echinacea)

Óránként, majd javulás után napi 3 alkalommal, gyógyulásig.

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.