Homeomami

Homeomami: Éjszakai izomgörcs, mi okozhatja?

Aki ébredt más hirtelen éjjeli izomgörcsre, tudja, hogy szinte elviselhetetlen fájdalmat tud okozni.

Az agy ingert küld az idegeken keresztül az izomrostokhoz, ettől összehúzódnak az izmok. Ha nincs utána elernyedés, kialakul a görcs. Többféle ok is állhat a háttérben.

Hőmérséklet-különbség
Ha kidugjuk a meleg takaró alól a lábunkat, a hőmérséklet-különbségtől az erek összeszűkülnek, nem jut elég oxigén és elektrolit az izmokhoz.

Gyógyszerek
Bizonyos gyógyszerek pl. hashajtók, vízhajtók szedésekor is begörcsölhet a lábunk.

Ásványi anyagok hiánya, folyadékhiány
Leggyakrabban a kálcium és a magnézium hiánya okozza a görcsöket. A nyári melegben különösen nagy a folyadék és az ásványi anyagok vesztesége. Az ásványi anyagok pótlását, a beépülést segíthetjük alacsony potenciájú homeopátiás szerekkel. Igyunk mellé legalább két liter vizet naponta! A túlzott megerőltetés, edzés is okozhat ásványi anyag-hiányt.

A kálcium háztartás helyreállításában a kálciumban gazdag étrend mellett segítenek a kálcium sók:

Calcarea phosphorica, Calcium carbonicumCalcium fluoratum.

5 CH potenciában szedhetjük kúraszerűen, reggel-délben-este felváltva a három szert.

Kálcium hiányt okozhat még a mellékpajzsmirigy nem megfelelő működése, D-vitamin hiány vagy vesebetegség is. A mellékpajzsmirigy a pajzsmirigy mögött található négy borsószem nagyságú mirigy, hormonja a parathormon, amely a kalciumszint szabályozásában vesz részt. Fokozza a csontok kalcium leadását, a vesében a kalciumvisszaszívást és a bélben a kalciumfelszívást. Ezeknek köszönhetően a vér kalciumszintje növekszik. Csökkent termelése izomgörcsöket, túltermelése a belső szervek elmeszesedését, valamint a csontok felpuhulását okozza.

A magnézium kúrát segíti, és a görcskészséget is csökkenti:

Magnesia phosphorica, napi 2x 5 golyó a 9 CH potenciából.

Gyakori a magnéziumhiány várandósoknál, pajzsmirigy túlműködés, vagy cukorbetegség esetén.

Keringési probléma, érszűkület
Visszérbetegség egyik figyelmeztető jele is lehet az éjjeli lábikragörcs. Ha gyakori, és nappal "nehéz láb" érzés kíséri, vizsgáltassuk ki orvossal. A visszerek kiegészítő homeopátiás kezeléséről bővebben egy régebbi cikkben, itt.Érszűkületnél csökken az izom ásványi anyag és oxigénellátása, ez okozhatja a görcsöt. Itt a betegséget gyakran az jelzi, hogy járásnál megfájdul a láb.

Hormonális ok
A változó kor előtt már akár tíz évvel is, nőknél és férfiaknál a felborult hormonegyensúly okozhat éjjeli izomgörcsöket. A változó kor problémáinak kezeléséről bővebben a letölthető e-könyvekben

NŐI PROBLÉMÁK HOMEOPÁTIÁS MEGOLDÁSAI 1. MENSTRUÁCIÓ

NŐI PROBLÉMÁK HOMEOPÁTIÁS MEGOLDÁSAI 2. A VÁLTOZÓ KOR ÉS ELŐZMÉNYEI

NŐI PROBLÉMÁK HOMEOPÁTIÁS MEGOLDÁSAI 3. - HÓLYAGHURUT ÉS HÜVELYFERTŐZÉSEK, CISZTÁK ÉS MIÓMÁK

Gyorssegély

Izomgörcsnél segít az alábbi keverék:

Magnesia phosphoricaCuprum metallicum

A 9 CH potencia javasolt, vagy hirtelen görcsnél az, ami éppen otthon van ( 15 CH, 30 CH)

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.