Homeomami

Homeomami: Mitől lesz a láb szivárványszínű esés után?

Eséskor megsérülnek a hajszálerek, és vér kerül a környező szövetekbe. Itt megnő a nyomás, amit az idegvégződések észlelnek, és fájdalomként jeleznek.

A kapillárisok fala kiválaszt egy hormont, ami szűkíti az ereket, és egy kis vérrög befoltozza a sérült részt.

 

A szöveteket elárasztó vér először vörösre festi a környezetét. A vérfesték (hemoglobin) ezután nem jut oxigénhez, piros színe kékre változik. Mindenki látta már az oxigéndús artériás és oxigénszegény vénás vér színe közti különbséget. A hemoglobin ezután elkezd lebomlani, a zöldes-barnás árnyalatokat ezek a bomlástermékek varázsolják testünkre. A bilirubin a sárgát, a biliverdin (benne van a nevében) a zöldet, és a hemosziderin a barnát. Amikor a test megtisztítja a területet, a bőr visszanyeri normál színét. Ez néha hetekig is tart.

A jegelés azért jó esés után, mert a szövetek és a sejtek hőmérséklete csökken, és az idegek vezetőképességének hála, enyhül a fájdalomérzet. Az erek a hideg hatására összehúzódnak, így a kiáramló vér mennyisége, és a kék folt kisebb lesz.

A népi gyógyászat és a fitoterápia legismertebb gyógynövénye kék foltokra az ARNICA MONTANA, azaz a hegyi árnika. Ha mindenki csak ennek az egy növényből készült homeopátiás szernek ismerné a hatását, más sokat segíthetnénk az embereknek. Mire jó az árnika?

Az árnika 20-30 cm magas növény, vadon, hegyekben nő. Savas talajon fejlődik, magasabb tájakon, 800 méter felett található meg. A pásztorok figyelték meg először, hogy a sérült állatok gyorsabban gyógyultak, ha az árnika leveleit rágcsálták. Mivel velük is gyakran történtek balesetek a hegyekben, elkezdték borogatásként, főzetként alkalmazni sebekre.

Sokféleképpen hat a sérülésekre. Poliszacharidjai gyorsítják a tisztító falósejtek működését, helenalintartalma csökkenti a gyulladást, illóolajtartalma fertőtlenít. Sajnos gyógynövényként csak külsőleg alkalmazható.

Az ARNICA növényt belső használatra a homeopátiás hígítás teszi alkalmassá. Ezért a sportorvoslásban gyakran használják az ARNICA MONTANA-t külsőleg, gél formájában, és belsőleg, homeopátiás gyógyszerként, egy időben.

A homeopátia gyógyszerei 70%-ban növényi alapanyagúak. De nem akármilyen formában. A homeopátiás gyógyszerkészítés lehetővé teszi, hogy olyan virágokkal is gyógyítsunk, melyek a fitoterápiában mérgezőek, vagy csak külsőleg használhatók. Ilyen az árnika, a mérgező belladonna, azaz nadragulya, vagy a digitalis (gyűszűvirág) is.

Másik előnye a homeopátiás hígításnak, hogy így nemcsak felszíni sérülések, zúzódások kezelésére használhatjuk ezt a fantasztikus gyógynövényt, hanem mélyebb, belső szövetek regenerálására is. Ilyen egy csonttörés, vagy egy műtét utáni lábadozás. De egy foghúzás előtt, után, vagy a szülés során is sokat segít. Régi sérülések utóhatásainak kezelésére is alkalmas és a világon sok helyen az egyik leggyakrabban alkalmazott sürgősségi gyógyszer a kórházakban.

A fitoterápiás és homeopátiás felhasználási mód egymást erősíti, rekordidő alatt lehet megszabadulni a kék foltoktól, ha külsőleg (gél formájában) és belsőleg, homeopátiás golyócskákként is alkalmazzuk az árnikát.

Homeopátiás gyógyszerként a gyógynövény hatásai kibővülnek, a potencia növekedésével egyre több lelki hatás adódik az eredeti indikációkhoz.

Az ARNICA MONTANA minden balesetnél az első szer, vérzéscsillapító, sebgyógyító hatása mellett a sokk oldására is nagyszerűen használható. Hatására a vérömleny hamarabb szívódik fel, a fájdalom mérséklődik. A baleset után közvetlenül óránként is adható. Használatával nemcsak a gyógyulás ideje rövidül, hanem a szövődmények nagy része is elkerülhető.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.