Homeomami

Homeomami: Tanulós, vizsgázós koktélok

A vizsgák idején néha nem lehet eldönteni, ki izgul jobban, a szülő, vagy a vizsgázó gyerek. Hogy ne menjünk egymás idegeire - ebben segíthet a homeopátia! 

Gyereknek:

Általánosságban: az Aconitum, mint elsősegélyszer, csökkenti a vizsga, vagy versenyhelyzetben megemelkedett adrenalin szintjét. Az Arsenicum albumra jellemző, hogy éjjel kettőkor már idegesen sétál és aggódik, képes lesz-e levizsgázni. Nem tud leülni, pihenni. A Gelsemium lefagy, reszket, és nem jut egy szó sem eszébe. Képtelen koncentrálni. Az Argentum nitricum állapotnál a vizsgázó úgy érzi, nincs ideje befejezni a feladatot, ver a szíve. A Lycopodium jól álcázza az izgalmát, de falórohamai vannak és puffadásos gyomorproblémái. A vizsga napján összeszedi magát, de gyakran nem jut a megfelelő kifejezés az eszébe. Az Anacardium arra jó, hogy a vizsga napján jó formába kerüljön az a diák, aki semmire nem emlékszik abból, amit átvett. Semmi önbizalma nincs, jellemző szavajárása a "megölöm magam".

Aconitum - Arsenicum album - Kalium phosphoricum  - az "összeesem a fáradtságtól" koktél. A fáradtságtól hát, vagy fejfájása van. Álmatlanság, szorongás, teljesítménykényszer a kimerülésig.

Aconitum - Arsenicum - Argentum nitricum - a "lefagyok" koktél. A gyerek annyira szorong, hogy vizsgahelyzetben "lefagy". Hasmenése is lehet vizsga előtt.

Aconitum - Ignatia Arsenicum - a "feladom, nem emlékszem semmire" koktél. Nagyon sajnálja magát, sóhajtozik és változik a hangulata. Szorong, hogy nem végzi el a feladatot. Elszorul a torka vizsgahelyzetben, nem jön ki hang rajta.

Gelsemium - Argentum nitricum - Lycopodium - az "úgysem fog sikerülni" koktél, ideges lámpalázas vizsgázóknak. A gyomorproblémák egész sorát tapasztalhatja már előző este. Remeg, és fáj a feje, nem jut eszébe semmi. Úgy érzi, összecsuklik a lába, nem elég az idő, kiugrik a helyéről a szíve. Vizsga előtti estén is adjuk.

Önbizalom koktél vizsga előtt:

Lycopodium - Anacardium - Gelsemium

(a szereket adjuk 30 CH-ban)

Testi panaszokra:

Ruta graveolens - a képernyőtől vagy olvasástól fáradt szemre.

Nux vomica - a túl sok kávé vagy energiaital mellékhatásaira.

Acidum phosphoricum- Kalium phosphoricum - China rubra - teljes fáradtság, összeomlás szélén.

(a szereket adjuk 15 CH-ban)

Szülőknek:

Ha idegesítő, hogy a gyerek nem tanul, és ettől dühösek leszünk: Nux vomica

Teljesítménykényszeresen hajtjuk: Arsenicum album

A jövő gyászos, sóhajtozunk, és lemondunk a sikerről: Ignatia

Szeretnénk, ha a gyerek elérné, amit mi nem, az idegességtől néha édességfaló rohamaink vannak: Lycopodium

Nem tudunk aludni, egész éjjel a gyereken és a vizsgán pörgünk: Coffea

Sírásközeli állapot, sajnáljuk magunkat, mert ki kell a gyereket kérdezni: Pulsatilla

(a szereket adjuk 30 CH-ban)

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.