Koktélok

Homeomami: Fejfájás koktélok

Homeomami: Fejfájás koktélokHa időnként fáj a fejünk, az nem ugyanaz, mint a súlyos migrén. Aki próbálta már az utóbbit, biztosan tudja a különbséget.

A fejfájás otthoni homeopátiás kezeléséről csak akkor beszélhetünk, ha a probléma ritkán fordul elő és a tünetek nem súlyosak. Egy visszatérő fejfájást vagy migrénrohamot mindig vizsgáltassunk ki, mert néha ezek nem különálló betegségek, hanem egy másik állapot (pl. magas vérnyomás) jelzői. Vajon milyen élethelyzetekben fájhat a fejünk?

 

A lenti koktélokat úgy állítottuk össze, hogy legyen mihez nyúlni egy megerőltető nap után, másnaposan, ha sokat sírtunk, vagy ha a fejfájás a ciklussal függ össze.

Mint minden homeopátiás koktél, ezek a receptek is azért vannak, hogy legyen gyors segítség, ha pl. úgy érezzük, hogy szakítás után nemcsak a szívünkbe, de a fejünkbe is egy szög fúródott. A koktélok a gyakori szerek kombinációi, a kiváltó ok szerint, ezért ha valaki személyre szóló megoldást szeretne, válasszon az egyéni tünetei szerint szert. (vagy kérjen meg erre egy homeopata orvost) Mit kell figyelembe venni? Hogy fáj? (pl. lüktet, abroncsszerű, szúró, féloldali) Mitől javul? (sötét szoba, hideg borogatás, fekvés, séta, kávé) Milyen más tüneteket tapasztalunk? (hányinger, sírás, reszketés)

Lássuk a koktélokat: mindegyik szerből oldjunk fel 5 golyócskát a 15 CH potenciából egy pohár szénsavmentes vízben (ha nagyon erős a fájdalom, lehet 30 CH is) és iszogassuk kis kortyonként, javulásig!

Stresszes fejfájásra:

Gyomorpanaszos, fejfájós manager koktél:

Nux Vomica, Iris vesicolor, Lycopodium

 

Túlterhelt problémakerülő beosztott koktél: (főnöktől fáj a fejem)

Natrium chloratum, Kalium phosphoricum, Acidum phosphoricum

 

Női koktél, ha menzesz előtt fáj a fejünk:

Sepia, Pulsatilla, Cimicifuga búslakodásra hajlamosaknak

Sanguinaria, Belladonna, Lachesis agresszoroknak

 

Másnaposság koktél:

Nux Vomica, Coffea, Chamomilla

 

Szerelmi bánat, érzelmek, gyász okozta fejfájás:

Ignatia, Natrium chloratum, Arsenicum album

 

Bújkál bennem az influenza fejfájás:

Belladonna, Gelsemium, Bryonia

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.