Koktélok

Homeomami: Felfázás koktélok

Homeomami: Felfázás koktélokFelfázás, hólyaghurut néven általában három tünet kombinációját emlegetjük.

Az egyik a gyakori pisilési inger, a második valamilyen változás a vizelet minőségében (fátyolos, zavaros, véres, sötét színű, koncentrált stb.), a harmadik a fájdalom, ami az alhasban és a húgycsőben tapasztalható. Bármelyiket is tapasztaljuk, a hólyaghurut az egyik legkellemetlenebb betegség.

 

A hólyaghurut gyakori oka a bélből a húgycsőbe jutó  E.coli baktérium okozta fertőzés. Néha azonban a vizeletvizsgálat nem mutat ki kórokozót. Például ez  40 körüli nőknél jellemző, ahol a panaszokat az is okozhatja, hogy az ösztrogénszint csökken, és a hormon hiányában vékonyodik a húgycső belső, védő hámrétege.  A panasz gyakran szex után jelentkezik.  A hólyaghurut előjöhet érzelmi, vagy egyéb stressz hatására is, furcsa, de a szervezetnek, ha érzékeny erre, stressz lehet az is, ha valaki hosszú ideig áll a hideg, vizes kövön.

Mit tehetünk?

Az Echinacea egy jolly joker szer a homeopátiában, a gyulladások kezelésénél.  Gyógynövényként az egyik legtöbbet kutatott és vizsgált anyag. Serkenti az immunrendszert és enyhe antibiotikus hatású. Főleg bakteriális fertőzéseknél, vagy ezek megelőzésére kiváló.

Tehát hólyaghurut koktélunk alapja az Echinacea, homeopátiás formában, de alacsony (5 CH) potenciában. Az 5 CH hígítás megőrzi a gyógynövényre jellemző hatást, de a homeopátiás gyógyszer gyorsabban hat (nem kell átmennie az emésztőrendszeren) és olyan esetekben is adható, ha az echinacea növény alkoholos tinktúrája (leggyakrabban így kapható fitoterápiás szerként) nem javasolt. Például a várandósság ideje alatt, amikor a cystitis egyébként is gyakori probléma.

ECNINACEA 5 CH óránként, majd naponta 3-4 alkalommal.

Mellé, ha a vizelet tiszta, a panasz szex, vagy dühös lelkiállapot (vagy a kettő kombinációja) után jelentkezik:

STAPHYSAGRIA + HEPAR SULFURIS, mindkettő 15 CH (esetleg 30 CH) potenciában, 3 alkalommal naponta.

Ha a vizelet fátyolos, esetleg véres, a pisilés fáj, erős, görcsös az alhasi fájdalom (akkor menj el orvoshoz) de addig is:

CANTHARIS + MERCURIUS CORROSIVUS, mindkettő 9 CH potenciában, 3 alkalommal naponta.

Ha a vizelet zavaros, égő a fájdalom:

ARSENICUM ALBUM + CANTHARIS, mindkettő 15 CH potenciában, 3 alkalommal naponta.

Ha hideghatás után jelentkezik a betegség:

ARSENICUM ALBUM + DULCAMARA, mindkettő 15 CH potenciában, 3 alkalommal naponta.

 

Ajánlott olvasnivaló: Homeomami: Nászutas cystitis - azaz hólyaghurut szex után

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.