Koktélok

Homeomami: Nátha koktélok

Homeomami: nátha koktélokHa beszélhetünk bosszantó betegségekről, a nátha mindenképpen ide tartozik. Duzzadó fej, fáradtság, csorgó orr, tüsszögés, rossz közérzet, és a legyintés, ugyan, hisz ez csak nátha!

Pedig a nátha ugyanolyan vírusos betegség, mint pl. az influenza, de különlegessége, hogy mintegy 200 fajta vírus okozhatja. Tévhit, hogy a náthát a hideg miatt kapunk. Az igazság az, hogy minden attól függ, milyen állapotban van a testünk, amikor találkozik a vírussal. Az erős hirtelen lehűlés gyengíti a védekező rendszert és kiszárítja a nyálkahártyát, ezért a szervezet fogékonyabb a fertőzésre.

Mi is történik ilyenkor?

A vírus rátapad az orr nyálkahártyájára. A szervezet sok vért, és vele fehérvérsejteket küld a területre, az orr nyálkát termel. Ez komolyan igénybe veszi az immunrendszert, ezért fáradtnak, energiahiányosnak érezzük magunkat.

1 hét, gyógyszerrel, vagy gyógyszer nélkül?

Ez a régi orvosi mondás mai napig igaz, ha hagyományos szereket használunk a náthára. Az orrcseppek közül majdnem mindegyik az érszűkítő hatáson alapszik, ez megszünteti időlegesen a duzzanatot, tudunk levegőt venni, de komoly veszélyeket is rejthet magában, pl. olyanoknál, akik antidepresszánsokat, vérnyomáscsökkentőt szednek, vagy keringési betegségekben szenvednek.

Sokkal jobb megoldás a fiziológiás sóval történő öblítés. Drogériákban is lehet erre való eszközt kapni, ez az orrüregen kívül a melléküregeket is kimossa. Az orr üregei közlekednek egymással, az átmosás otthon is könnyen megy, ha egyszer ráérzünk a technikájára. Házilag is elkészíthetjük a fiziológiás sót: keverjünk két dl forralt vízbe negyed mokkáskanál tiszta (jódmentes) konyhasót.

Homeopátiás szerekkel a nátha is könnyebben legyőzhető. A homeopátia egyik fontos területe a vírusfertőzések kezelése, az a terület, ahol a hagyományos orvoslás is csak az immunrendszerre támaszkodik, ezt erősíti pihenéssel, vitaminokkal, és mellé közérzetjavító szereket rendel.  A homeopátiás szerek serkentik a védekező rendszer munkáját!

És most nézzük a homeopátiás koktélokat!

A koktélokat elkészíthetjük úgy is, hogy a golyócskákat tiszta vízben feloldjuk, félóránként kortyolunk egyet, ha javul az állapot, áttérünk a napi 3 kortyra, gyógyulásig. Kis mennyiségű oldatot készítsünk egyszerre (kispohárnyi)!

Általános szerek:

Mindegyik koktél mellé szedhetjük az immunerősítő, gyulladáscsökkentő Echinacea-t (5 CH)! Az orrnyálkahártya duzzanata enyhíthető Apis golyócskákkal (15 CH)! (napi 3x5). A Thymuline minden fertőzés esetén ajánlott, szintén az immunválaszt szabályozza.

A szervezet felkészítésére vírusos, influenzás időszakban:

Heti 1 tubus oscillococcinum + immunerősítő Echinacea 5 CH, napi 2x5 golyó 5 napig + Thymuline hétvégén 1x5 golyó mindkét napon (9 CH)

Ha nincs időnk az egyéni tünetekre szert választani, vagy épp kezdődik a nátha:

Coryzalia komplex tabletta, negyedóránként, javulásig + Echinacea 5 CH, napi 3x5 golyó

Piros orr, vizes váladék

Allium cepa 9 CH + Arsenicum album 15 CH

Orrdugulás, tüsszögés

Nux vomica 9 CH + Sticta pulmonaria 9 CH + Sambucus nigra 9 CH

Nehezen ürülő váladék

Hydrastis 9 CH + Kalium bichromicum 9 CH

 

Lábadozás:

A meggyötört nyálkahártya helyreállítására:

Sulfur iodatum 9 CH, napi 3x5 golyócska

A szag és ízérzés helyreállítására:

Pulsatilla 15 CH, napi 2x5 golyócska

És az aranyszabály! Ha nincs otthon a fenti potencia, azt adjuk, ami van! Kivéve a Pulsatilla esetében, mert ha fáj a füle a kicsinek, soha ne adjuk alacsony potenciában!

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.