Aroma pára

Aroma Pára: Sima, mint a babapopsi?

Aroma Pára: Sima, mint a babapopsi?Sajnos vannak esetek, amikor a baba popsi nem sima. Sőt! Piros és gyulladt. Sőt! A legrosszabb esetben hólyagos pelenkakiütések is feltűnhetnek rajta.

 

Ha feltűnik, nem kell azonnal önostorozó üzemmódra váltani. Nem feltétlenül felejtetted a gyereket pisis pelenkában. Előfordul, hogy a táplálás megváltozásakor, vagy fogzáskor megváltozik a pisi összetétele és pillanatok alatt kimarja a baba érzékeny popsiját.

Azokat a popsimentő praktikákat szedtem össze, amik nálam működtek, és amiket megbízható anyukáktól gyűjtöttem.

  • gyakori peluscsere
  • sokáig legyen fedetlen popsival a baba, nyáron a reggeli napon is pár percet
  • aromavizes leöblítés (levendula- kamilla-rózsa egyenlő arányú keveréke csodákat tesz minden gyulladással pl. a napégéssel is
  • gyulladáscsökkentő védőkrém, azaz jó popsikenőcs

Na, itt álljunk meg egy pillanatra! A bio anya azt mondatja velem, hogy minden olyan popsikenőcs szemétre való, amiben vazelin, paraffin, vagy bármilyen petrolatum szerepel az összetevők között. Azonban a pelenkakiütésre hajlamos babáknál, fogzás idején, vagy hasmenéses időszakban kivételt lehet tenni a szabály alól. Ezek a krémek ugyanis tényleg leszigetelik a baba bőrét. Ilyen esetekben jól működnek. De nem állandóan!!!

Normál esetben három kedvenc popsi kenőcsöm van: Feller Adrienne Napsugár bébikenőcse, a Biola babakrémje és a Weleda Calendula kenőcse. Mindhárom nagyon gazdaságos és nagyon tiszta.

Nem konkrétan popsi kenőcs, de eddig minden allergiás, dermatitiszes, viszkető és irritált bőrnél bevált a Dr Organic Manukamézes Rescue krémje. Pelenkakiütésnél is segíteni fog.

Térjünk vissza az aromavizekre egy kicsit! Mi is az aromavíz és hol lehet beszerezni?

Aromavíz a növények vízgőz desztillációja során keletkezik. A gőz átszivárog a növényi részeken, kioldja a növényi hatóanyagokat, illóolaj molekulákat. Ezután lehűtik, így víz csepeg le egy tartályba. Ennek a tetején úszik az illóolaj, alatta pedig a növény vízoldékony hatóanyagait tartalmazó, illatos víz található. Felhasználása különbözik az illóolajokétól, de nem lebecsülendő gyógyhatása folytán érdemes használni.

Leggyakoribb felhasználási módja a bőrápolásban van. Tonikok, szérumok alapanyaga lehet, sőt bio kozmetikusok a pakolásokat is aromavizekkel keverik ki. Leggyakrabban a rózsa, levendula, citromfű, kamilla, borsmenta  és a neroli aromavízzel lehet találkozni. Babaápolásnál elsősorban a kamilla és a levendula jön számításba. Mindkettő adható fürdővízhez: egy babakádhoz egy evőkanálnyi.  Használhatók szoptatás alatt a mellbimbó lemosására és a gyulladás csökkentésére. A tiszta kamilla aromavíz (alkohol nélküli, minőségi) nem káros a babára, nem is kell letörölni.

Kozmetikai felhasználásra nem probléma, ha van egy kis gabonaalkohol az aromavízben, mert ez kizárólag a tartósítást szolgálja. Mennyisége elenyésző. Ettől függetlenül, azt ajánlom, hogy aromaterapeutáktól szerezzetek be tiszta, minőségi aromavizet, vagy a Panaromtól direkt kisbabáknak összeállított baba permetet.

Nyugodt álmot, gyulladásmentes babapopsit és finom illatos kisbabát kívánok mindenkinek!

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.