Homeomami

Homeomami: Hormonális eredetű női bajok, felfázás, hólyaghurut

A felfázás és a visszatérő fertőzések egyik lehetséges oka a harmincas évek végétől a hormonális ingadozás.

A hüvely belső felét hámsejtek borítják, melyek glikogénnel táplálják a hüvely egészséges állapotáért felelős Döderlein tejsavbacillusokat. Ezek tejsavat állítanak elő, ami a hüvely savas PH értékéért felelős. Amikor az egyik nemi hormon, az ösztrogén szintje csökken, a nyálkahártya elvékonyodik, és nem látja el megfelelő mennyiségű táplálékkal a tejsavbacikat. Ilyenkor a hüvely PH-ja a normál felé tolódik el, ami ideális a fertőzések szempontjából. Ugyanez vonatkozik a húgycső belsejére is.

Mi jelezheti az ösztrogén hiányát?

Bőrünk egy fantasztikus szerv. Nemcsak véd, kommunikál a külvilággal, méregtelenít, szabályozza a hőmérsékletünket, egészségünk tükre is. Az ösztrogénhiány első jele lehet, hogy a bőr veszít a rugalmasságából. A bőrben rengeteg ösztrogén receptor található, ezért a hiányra érzékenyen reagál. A bőr középső rétege, a dermisz, rengeteg ösztrogén receptort tartalmaz. Amikor inger éri a receptorokat, a sejtek víztartalma nő, ingerszegény állapotban csökken. Az ösztrogén az erek rugalmasságáért is felelős. Legfontosabb azonban, hogy kollagén és egyéb rugalmas rostok termelésére készteti a fibroblasztokat. Ezek az anyagok felelősek a bőr rugalmasságáért. A bőr külső és középső rétegét szintén egy ösztrogénre érzékeny membrán köti össze. Amikor ez veszít a rugalmasságából, a két réteg elválik, és ráncosodni kezd a bőr. Az ösztrogén hormon a zsírsejtekben tárolódik, így a túlzott fogyókúra is vezethet ösztrogénhiányos állapothoz.

A másik jel a kimaradó, kevesebb, rövidebb ideig tartó menzesz.

Hogyan kezelhetjük homeopátiásan az ösztrogénhiányt?

Ha a jellemző tünet a menzesz kimaradása, bőrszárazság, nyálkahártyaszárazság, esetleg hőhullámok, akkor az ösztrogén mennyisége nem elegendő.

Ebben az esetben a Folliculinum (Ajánlott potencia: 5 CH) javasolt, mely serkenti az ösztrogén hormon termelését. A Folliculinum homeopátiás szer az ösztron ösztrogén hormonból készül. A homeopátiás hígítás mértéke miatt ez NEM hormonterápia, hanem a hormonális rendszer receptorain keresztül ható szabályozó módszer.

SZEDÉS SZABÁLYA: ha még van ciklus, a ciklus 7.8.9, napján és a ciklus 21. napján lehet bevenni napi 1x5 golyócskát belőle.

Ha már nincs ciklus, heti 1x10 golyócska javasolt.

A hormonok teákkal ( Gyuri bácsi: Női tea) és fitoösztrogén olajokkal (ligetszépe, len) is jól karban tarthatók.

Hogyan kezelhetjük a felfázás jellegű tüneteket?

A főleg szexuális együttlét után jelentkező hólyaghurut, amikor nincs kimutatható kórokozó, általában jól reagál a Staphysagriára. (15 vagy 30 CH)

A tüneti szerekről bővebben itt

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.