Aroma pára

Aroma Pára: Nyári aromaterápiás receptek szúnyogcsípésre-napégésre-horzsolásra

Aroma Pára: Nyári aromaterápiás receptek szúnyogcsípésre-napégésre-horzsolásraPárologtatóba való rovarriasztó keverék:
Geránium 3 csepp
Citromos Eukaliptusz 3 csepp
Levendula 3 csepp

 

 Az aromamécses tálkájába vizet töltünk és belecsepegtetjük az illóolajokat. Vigyázzunk, hogy ha elpárolgott a víz, azonnal pótoljuk, vagy fújjuk el a mécsest. Ellenkező esetben az olajok beleégnek a tálkába. Ezt a módszert persze éjszakára nem tudjuk bevetni, mert tűzveszélyes, ezért javaslok egy testolaj keveréket is.

Rovarriasztó testolaj keverék

Geránium 10 csepp

Citromcirok (Cymbopogon citratus) 20 csepp

Levendula 15 csepp

Bio növényi olaj (pl avokádó, édesmandula, napraforgó, makadámia) 50ml

 

Ezt a keveréket többen teszteltük idén nyáron és meglehetősen jó hatásfokkal működik. Érzékeny bőrűek végezzenek bőrpróbát mielőtt az egész testüket bekenik.

Csípésekre és horzsolásokra a levendula-teafa keverék remekül beválik. Ezeket az olajokat tisztán is szabad használni, nem kell bázisolajban hígítani. A csípésre, horzsolásra cseppentve, nagyon jól fertőtlenít, hámosít és a fájdalmat is csillapítja.

Létezik egy levendula fajta, a Lavandula Spica, ami kifejezetten a mérges állatok csípésére jótékony hatású. Nem csak a darázs, bögöly, pók, hanem még a medúza csípést is gyógyítja. Az első 15 percben 3 percenként csöpögtetjük, azután elég óránként egyszer.

Aromaterapeutáktól szerezhető be ez a speciális fajta.

 

Napégésre és egyéb nyári kellemetlenségekre javaslom, hogy szerezzetek be aromavizet.

Ez a lepárláskor keletkező illatos és a növény vízoldékony hatóanyagait tartalmazó kivonat igen széleskörűen használható. Kiváló arctonik készíthető pl. belőlük, de most elsősorban a napégésre ajánlok egy receptet.

Spricnis flakonban keverjünk össze:

50 ml levendula aromavizet (Hydrolait aromatique, vagy Hydrosol néven szerepelnek)

50ml kamilla aromavizet

50 ml rózsa aromavizet

 

Ez a keverék hűti és ápolja a nap égette bőrt, kellemes napközben is az arcra és dekoltázsra permetezni, sőt, sebek tisztítására is alkalmas.

Aromavizeket szintén aromaterapeutáknál, vagy a Primavera üzletben tudtok beszerezni.

Aki Rab szigetén nyaral, annak ajánlom, hogy a város főterén, az esti forgatagban keresse meg Barbara standját ?nem nehéz, mert szép levendula csokrok díszítik- és vásároljon tőle illóolajat és aromavizet. Kiváló minőségben, saját lepárlójában készíti nagy szeretettel. Mondjátok neki, hogy a magyar aromaterapeuta küldött. :-)

Jó nyaralást, illatos pihenést kívánok mindenkinek!

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.