Receptajánló

Mexikói lasagna tortillából

Lasagna, mexikói módon, tortillával

Ezt a Nigella receptet válogatós gyerekeknél próbáltam ki, nagy sikerrel! A klasszikus olasz lasagna mexikói változata. Egy 26 cm-es kerek edénybe rétegezve lerakjuk a tölteléket , a sajtot, tejfölt és a tortilla lapokat (minden nagyobb boltban kapható, palacsinta nagyságú tésztakorong). Ha kukoricalisztből készült tortillát veszel, akkor az étel gluténmentes.

Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Kicsi olívaolajon piríts meg 1 összevágott hagymát, 1 kimagozott és csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát és ha nem gyerekeknek készül, 1 csilipaprikát. Sózd meg, ha puha, add hozzá egy csokor koriander összevágott szárát.  A leveleket tálalás előtt szórd a kész ételre!Tegyél hozzá 2 doboz konzerv paradicsomot (nem sűrítettet), egy kis vizet és 1 evőkanál ketchup-ot. Lassú tűzön főzd 10 percig. 2 doboz konzerv babot (ha van fekete bab, az nagyon finom, de a vörös is jó) keverj össze 2 doboz leszűrt kukoricával, és 150 gramm reszelt sajttal. (pl. cheddar) Összesen 250 gramm sajt kell, a maradék a tetejére megy.

A paradicsomszósz harmadát tedd az edény aljába, a tetejére fektess 2 tortillát úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Tedd rá a babos-sajtos-kukoricás töltelék egyharmadát, a maradék szósz felét, 2-3 evőkanál tejfölt, és takard be újra tortillával. Ismételd ezt meg. A tetejére tortilla kerüljön, ezt kend meg a szósz maradékával, és szórd meg bőven sajttal. Süsd 30 percig, pihentesd, azórd rá az összevágott koriandert, utána szeleteld úgy, mint a tortát!

Mellé lehet avókádókrémet is adni.

Megosztom

A homeomami közösség