Csokoládés, diós fagylalttorta
- 180 g min. 40 %-os étcsoki
- 90 g dióbél
- 200 g csokis keksz
- 125 g vaj
- 250 g Philadelphia natúr krémsajt
- 100 g kristálycukor
- 1 vaníliarúd belseje
- 5 dl tejszín
A kekszet törd össze morzsásra, keverd el az olvasztott vajjal. Tedd a keveréket egy 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaforma aljára és oldalaira egyenletesen. Olvaszd fel vízfürdőn a csokoládét (nagy lábosba kevés víz, rá egy illeszkedő tál, ne érjen a vízbe, a tálba a csoki) majd keverd össze elektromos habverővel a krémsajttal, cukorral és vaníliával.
Add hozzá a durvára vágott diót (pisztácia vagy narancshéj is finom). Tálalás előtt 15 perccel vedd ki a hűtőből...
Jó étvágyat!