Receptajánló

Kacsamáj brulée - luxus gazdaságosan

                 

Kacsamáj, libamáj, igazi luxusételek. De lehet 20 dkg kacsamájból egy hadseregnek is nagyon finom előételt rittyenteni. Ötcsillagos étel mintegy 2000 forintból.

Ez egy májas, tejszínes krémes előétel, lassan sütve, a tetején karamellizált cukorral. 

 

 

 

8 személyre:

- 200 g kacsamáj

- 1.5 dl zsíros tejszín

- 2 tojássárgája

- bors, só ízlés szerint

- kristálycukor a tetejére a karamellhez

A kristálycukor kivételével botmixerrel összeturmixoljuk a hozzávalókat. Több kis csészébe osztjuk, és meleg vízfürdőben (a csésze háromnegyedéig érjen a tepsiben a víz) 90 fokon gőzöljük, amíg a teteje tapintásra nem rugalmas. Utána hűtjük egy pár óráig. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a cukorral, és vagy konyhai pisztollyal, vagy forró grill alatt karamellizáljuk. Lehet kis kocka sült májjal díszíteni. Mehet bele 1 kiskanál jó konyak is. Ilyen kis edényt, vagy hasonlót bármelyik 1 eurós boltban lehet kapni, de jó a kávéscsésze is.

Megosztom

A homeomami közösség