Receptajánló

Sült gyümölcsös tiramisu

Ez egy igazi nyárvégi recept. Most tobzódunk a sütni való gyümölcsökben, még bogyós is akad, van még nektarin, és itt a körte is!

40 dkg (több is lehet) tisztított, kis darabokra vágott vegyes gyümölcsöt (nektarin, szilva, pár karika banán, körte), szórj meg egy kis barnacukorral egy tepsiben, és süsd kb. 20 percig 200 fokon. Ne tovább, mert lekvár lesz! Maradjanak egyben a gyümölcsök!

Egyéb hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 50 dkg mascarpone sajt, 5-6 evőkanál tejszín, 4 tojás, cukor ízlés szerint, bio citrom héja, kevés málnaszörp vagy Limoncello likőr.

A krém: a tojás sárgáit, a sajtot 2-3 kanál cukorral és a citrom reszelt héjával keverd össze robotgéppel. Utána tiszta tálban verd fel a tojások fehérjét habbá. Egy kis tojáshabbal lazítsd fel a krémet, utána lazán keverd hozzá a többi habot. Ne essen össze.

Fogj egy négyszögletes tálat, (25x35 cm) mártogasd be a piskótát málnaszörpbe vagy Limoncello likőrbe, ha nem eszik gyerek a tiramisuból, tegyél egy sor piskótát az aljára, kend rá a krém egyharmadát. Erre a sült gyümölcs fele jön, szétterítve. Ismét piskóta, krém, gyümölcs. A tetejére egy sor piskóta - rá a maradék krém.

Kétféle módon tálalhatod. Jó, ha pihen egy éjszakát a hűtőben, mert csodásan összeérnek az ízek, és puha lesz a piskóta. Lehet egy adag friss tejszínhabot tenni a tetejére, és abba nektarinszeleteket tűzni (ne használj flakonos habot), vagy a mascarpone krém tetejét díszíteni gyümölccsel.

 

Megosztom

A homeomami közösség