Aroma pára

Aroma Pára: Hónaljkutya és a pisszentők

 Aroma Pára: Hónaljkutya és a pisszentőkSzerintetek milyennek képzelne minket egy földönkívüli, ha csupán a TV reklámok alapján lenne információja az emberről?

Az izzadás előkelő helyen szerepelne a leírásban. Olyan buzgalommal próbálnak minket rávenni a természetes testszagunk elfedésére, hogy az elgondolkodtató.

 

Tény, hogy az ápoltság, mind a fizikai egészség, mind a társas kapcsolatok szempontjából követelmény. Az ember természetes testszaga azonban nem egyenlő a büdössel.

Az izzadásgátlók és dezodorok sajnos nem feltétlenül a barátaink a jól ápoltság érdekében végzett áldásos tevékenységünkben. A dezodor feladata, hogy a verejték bomlását megakadályozza a bőrön, ill. illatával elfedje a szagot, ha mégis megtenné. Ezzel nincs is probléma, már ha az illatanyag nem túl agresszív.

Tényleg elhiszi bárki, hogy egy nő a dezodor miatt startol rá egy, amúgy jelentéktelen pasira?

Az izzadásgátlók, vagy a 24 órás dezodorok már nem ilyen ártatlan jószágok.

Enyhe savakat és alumínium sókat tartalmaznak, hogy a pórusok összehúzásával és a verejtékmirigyekben egy dugasz képzésével megakadályozzák a verejték ürülését. A gond csak az, hogy ha megzavarjuk a test méregtelenítési (és hőszabályozó) funkcióját, akkor más módot lesz kénytelen választani a méregtelenítésre, vagy a felesleges, de ki nem ürülő anyagok tovább keringenek bennünk.  Ennek mi az eredménye? Ekcéma, pattanások, felnőttkori akné, allergiás tünetek arzenálja.

Hogy az alumínium sókat ezután szeretjük-e , vagy sem, az magánügy. Mondhatnám hitkérdés. De azért elmondom, hogy jelentek meg publikációk arról, hogy a kioperált melltumorok (tudtátok, hogy a melldaganat egyre gyakoribb férfiaknál is!) nagy részében kimutatható a dezodorokból felszívódott aluminium-klorid és a tartósításra használt parabének. Az Alzheimer-kór elterjedéséért is az alumínium vegyületek kerültek többször a vádlottak padjára. Én ezért ?biztos, ami biztos- olyan dezodort keresnék, ami nem tartalmaz aluminium sókat. ( aluminium chlorid, aluminium chlorohydrate, aluminium-zirconium a listán)

Ennyit az ijesztgetésről, térjünk át a természetes testszag témájára.

Tudtátok, hogy társas kapcsolatainkban az orrunk dönt? Szimpátiát a szagok alapján érzünk valaki iránt. Az érezhető szagok és a csak az agy számára érzékelhető feromonok alapján választunk párt is. Ezért nem szerencsés fiatal nőknek a párválasztás idején fogamzásgátlót szedni. Megváltoztatja a természetes szagüzenetedet. A házasság után aztán leállsz a bogyóval és senki nem érti, miért kerül válságba a kapcsolat. Jó házasság az eltérő szagelegyen alapul. A hasonló szagelegy sajnos testvérivé szelídíti a szépen induló románcot.

A túlzott parfümözés ?amikor az illat megelőz és tovább is marad, mint Te- olyan mint az optikai tuning: hamis illúzió, sőt néha szánalmas és irritáló is.

Ha ezek után kipróbálnál valami bőr és orrbarát :-) megoldást:

Szuper natúr púder dezodor

  • 200g szódabikarbóna
  • 50g rizsliszt
  • 50g kukorica keményítő
  • 8 csepp keserű narancs levél illóolaj (Citrus Aurantium Fe,)
  • 5 csepp geránium illóolaj ( Pelargonium Asperum)
  • 3 csepp pálmarózsa illóolaj(Cymbopogon Martinii)

A szódabikarbóna felét mozsárba öntjük. Az illóolajokat cseppenként adagoljuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. Addig kell keverni, amíg minden gyöngyöcskét szét nem oszlattunk. Eután töltsük csavaros üvegbe a többi hozzávalóval együtt és jól rázzuk össze. 2-3 napot pihentessük lezárt üvegben, majd patikában kapható hintőporos dobozba töltve már használhatjuk is. Mivel nem tartalmaz talkumot, ez a keverék akár intim púderként is használható.

Dezodorok, amiket kipróbáltam és beváltak:

  • Biola Bio-Zsályás dezodor (pumpás)
  • DM Alverde Ylang-Ylang dezodor (pumpás) és Körömvirágos (golyós)

 

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.