Aroma pára

Aroma Pára: Aromás receptek otthoni kéz- és körömápoláshoz

Aroma Pára: Aromás receptek otthoni kéz- és körömápoláshozAki kipróbálta már a paraffinos kézápolást a manikűrösnél, vagy a kozmetikusnál, az ismeri a puha, ápolt, selymes kéz érzését.

A titok nem a paraffinban van, bár a kezelésnek látványos része a meleg paraffin fürdőbe való megmerítkezés. A meleg paraffin nem szívódik fel (szerencsére), hanem a nyomóhatása érvénysül, azaz az előzőleg felvitt hatóanyagok felszívódását segíti.

 

 

Mit tehetünk egy ráérős délután otthon paraffin fürdő nélkül?

Szükséges alapanyagok:

  • lágy szemcséjű barna cukor 2 evőkanálnyi
  • hidegen sajtolt növényi olaj (napraforgó, olíva, repce) 3 evőkanálnyi
  • shea vaj+ kakaóvaj összeolvasztva 1-1 evőkanálnyi
  • mirha és citrom illóolaj 5-5 csepp.
  • kedvenc illóolajunkból 2 csepp (lehet geránium, levendula, édes narancs)
  • 1 kis tálka
  • 10ml-es cseppentőbetétes gyógyszertári üvegcse a körömápoló olaj tárolására
  • gyógyszertári cérnakesztyű 1 pár!
  • gyógyászati gumikesztyű, ami jóval nagyobb, mint a kezünk

Előkészületek:

1. a cukros kézradír elkészítése:
A barna cukrot és 2 evőkanál növényi olajat keverjünk össze.

2. körömápoló olaj:
1 evőkanálnyi növényi olajat töltsünk gyógyszertári üvegbe, adjuk hozzá a mirha és a citrom illóolajat. Rázzuk össze és akár naponta használjuk! KB 2 csepp elegendő belőle az összes körömre.

3. kézápoló pakolás:
Olvasszuk össze vízfürdőben a shea vajat és a kakaóvajat! Adjunk hozzá a kedvenc illóolajunkból 2 cseppet.  1 órával l a kézápolás előtt készítsük el, hogy legyen ideje a keveréknek újra krémállagúra szilárdulni.

A kezelés menete:

Először mossunk alaposan kezet, majd vigyük fel a cukros-szemcsés kézradírt és kézmosós mozdulatokkal alaposan radírozzuk át a kezeket és a körömágyakat!

Ezután, ha a bőr és a köröm felpuhult szokásos módon manikűrözzünk: vágjuk le a körmöket, narancsfa pálcával, nyomogassuk vissza a körömágybőrt. Reszeljük és polírozzuk a körmöket.

Ezután masszírozzunk a körmökbe és a körömágyba a körömápoló olajból nagyobb mennyiséget!

(1 csepp/ köröm)

Majd nagyon vastagon kenjük fel a sheavajas kézápoló pakolást mindkét kézre. Húzzuk fel a cérnakesztyűt és rá a gumikesztyűket. Pihenjünk így minimum 20 percet, de akár egész éjszaka is így maradhatunk. A maradékot ne lemossuk, hanem csak töröljük le!

Téli időben valóságos áldás a megviselt kezeknek!

 

Megosztom

A homeomami közösség

Aroma pára

Egyik napról a másikra lettem Aroma Pára (egy barátnőm nevezett el így). Úgy kezdődött, hogy volt nekem egy jó kis karrierem egy pénzintézetnél, amit nem szerettem. Valószínűleg azért nem, mert én mindig kozmetikus szerettem volna lenni. Gyermekeim születésekor Budapestről egy városkörnyéki faluba költöztünk és itt elindult az én természetesebb élet felé fordulásom. A bankba már nem mentem vissza, hanem elvégeztem a kozmetikusiskolát. Később felfedeztem az aromaterápia világát, és mint diplomás aromaterapeutát, elkezdett érdekelni a testi-lelki állapotok kezelése, holisztikusan. Különösen izgalmas számomra az, hogyan lehet a különböző testi-lelki gyógymódokat egységbe foglalni, például összeegyeztetni a homeopátiás és aromaterápiás kezelést.