Receptajánló

Húsvétra: bárány

 Húsvétra: báránySütöttél már bárányt? Nem? Miért? Nagyon egyszerű, és nem lehet elrontani.

Mostanában már lehet fóliázott báránycombot kapni, nem zsíros, és nincs semmi faggyúíze. Én jobban szeretem a lapockát (olcsóbb is) vagy a báránycsülköt.

Az összes tennivaló, hogy mosd meg, borsozd, sóval, vágott friss rozmaringgal, zúzott fokhagymával és olívaolajjal kenegesd meg. Utána tedd be egy tepsibe, és süsd 200 fokon 40 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 100 fokra, tegyél rá egy alufóliát, a tepsibe a hús mellé egy fej hagymát és pár gerezd fokhagymát, és felejtsd bent a sütőben. Néha meglocsolgathatod a szafttal, süsd 4-5 órán keresztül, de lehet egy egész éjszaka is. A végén, amikor vajpuha, vedd ki a tepsiből, kapargasd fel a tepsi aljára ragadt húst, csavarj bele egy citromot, és turmixold össze a benne sült fokhagymával. A hagymát dobd ki. Utána tedd vissza a tepsibe, rá a tűzhelyre, és dobj bele egy kocka vajat. Kevergesd, amíg mártás állagúvá nem sűrűsödik.

Tálalás:

Tálald sült újkrumplival, vagy vajas krumplipürével, öntsd le a húst a mártással, vághatsz bele egy csokor mentát tálalás előtt. Meg zsebre a dicséretet...

Csajszis társaságnak hagyd ki a krumplit, adj mellé friss zöldsalátát, és a tányérra szórj egy-két gránátalma magot. (kettévágod, a tányér fölé tartod, és fakanállal ütögeted a hátát :-)

Ehhez a verzióhoz adhatsz mentás joghurtot. (fele joghurt, fele tejföl, egy csokor menta, egy gerezd fokhagyma, só).

Megosztom

A homeomami közösség