Receptajánló

Medvehagymás-rukkolás pesto

Medvehagymás-rukkolás pestoHozzávalók:
10 dkg medvehagyma
10 dkg rukkola
1 marék fenyőmag
olívaolaj

frissen őrölt bors
parmezán(kb. 5 dkg)

A fenyőmagot kicsit pirítsd meg szárazon, serpenyőben. A medvehagymát és a rukkolát mosd meg. Dobd be a turmixba az összes hozzávalót, a sajtot is, és önts hozzá annyi jó minőségű (extra szűz) olívát, hogy kenhető legyen. Nagyon finom spagettivel, egy pohár Irsai Olivér kíséretében. Olyan süss fel nap, bújj ki tulipán hangulatú. Az asztalra, hogy a színterápia is hasson, tegyünk egy csokor nárciszt, vázában. Aki nem szereti a medvehagymát, készítse hagyományosan, bazsalikomból. Ilyenkor kell mellé egy gerezd fokhagyma is.

A csirkemell unalmas ízét is fel lehet vele dobni. Ha kihagyod a fenyőmagot, és olaj helyett meleg vajjal kevered össze, finom fűszervajat kapsz, ezzel tölteni is lehet húst, de pirítóssal is fantasztikus!

Megosztom

A homeomami közösség