Receptajánló

Húsvéti póréhagyma leves sonka elé

 Húsvéti póréhagyma leves sonka elé(póréhagyma, hagyma és krumpli alapanyagokból)

Hozzávalók:

  • 4 nagy póréhagyma, megmosva, megtisztítva, felkarikázva
  • 4 pehelynek való burgonya apróra vágva
  • kis fej hagyma apróra vágva
  • 25 gr. vaj
  • 8 dl. húsleves (én bio kockából szoktam főzni)
  • 2.5 dl tej
  • só és őrölt bors

A vajon 15 percig párolom (lassú tűzön) a póréhagymát a hagymát és a krumplit. Sózom, borsozom. Felöntöm a húslevessel, puhára főzöm. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a tejet, és botmixerrel pürésítem.

Friss medvehagymával vagy petrezselyemmel szórom meg. Mellé fokhagymás vajas meleg bagettet szoktam adni.

Tejérzékeny gyerekeknek növényi tejszínnel készítem.


Megosztom

A homeomami közösség