(póréhagyma, hagyma és krumpli alapanyagokból)
Hozzávalók:
- 4 nagy póréhagyma, megmosva, megtisztítva, felkarikázva
- 4 pehelynek való burgonya apróra vágva
- kis fej hagyma apróra vágva
- 25 gr. vaj
- 8 dl. húsleves (én bio kockából szoktam főzni)
- 2.5 dl tej
- só és őrölt bors
A vajon 15 percig párolom (lassú tűzön) a póréhagymát a hagymát és a krumplit. Sózom, borsozom. Felöntöm a húslevessel, puhára főzöm. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a tejet, és botmixerrel pürésítem.
Friss medvehagymával vagy petrezselyemmel szórom meg. Mellé fokhagymás vajas meleg bagettet szoktam adni.
Tejérzékeny gyerekeknek növényi tejszínnel készítem.