Receptajánló

Karácsonyi recept: Csokoládés narancsos habcsók csokoládékrémmel

 Karácsonyi recept: Csokoládés narancsos habcsók csokoládékrémmelHozzávalók:

  • A habcsókhoz (20 db)
  • 100 gr narancsos étcsokoládé (70 százalékos) széttördelve
  • 3 tojásfehérje
  • 175 gr kristálycukor

A krémhez:

  • 150 gr sima feketecsoki (70 százalékos)
  • 200ml tejszín
  • 1 evőkanál narancsos likőr (Grand Marnier)

Kapcsold be a sütőt 120 fokra (2-es gáz). Bélelj ki két sütőlapot sütőpapírral. A narancsos csokit tedd egy edényben egy másik, vízzel megtöltött edény fölé a tűzre, a csokis edény alja ne érjen a vízbe, és csak enyhén forrjon a víz. Olvaszd fel a csokit, hagyd hűlni 10 percig. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral verd kemény habbá. Csorgasd rá az olvasztott csoki egy részét, de ne keverd össze, így szép csíkos lesz. Kanállal szedegess a csokis egyforma habcsók formájú kupacokat a sütőlapra. Közben csorgasd rá a csoki másik felét is a habra. Süsd 40 percig, szedd le a papírról, és tedd rácsra hűlni a habcsókokat.

A krémhez:

olvaszd meg a csokit a tejszínnel vízfürdő felett. Keverd simára, add hozzá a likőrt. Kicsit hagyd hűlni, majd robotgéppel verd habosra.

Kenhető állagúnak kell lennie, ha túl sűrű, tégy hozzá még tejszínt. A csokikrémmel ragaszd össze szendvicsekké a habcsókokat.

(Ha nincs időd, tejszínhabbal is finom a habcsók)

(Jól lezárt edényben két-három napig is eláll a habcsók)

 

 

 

Megosztom

A homeomami közösség