Hozzávalók:
- A habcsókhoz (20 db)
- 100 gr narancsos étcsokoládé (70 százalékos) széttördelve
- 3 tojásfehérje
- 175 gr kristálycukor
A krémhez:
- 150 gr sima feketecsoki (70 százalékos)
- 200ml tejszín
- 1 evőkanál narancsos likőr (Grand Marnier)
Kapcsold be a sütőt 120 fokra (2-es gáz). Bélelj ki két sütőlapot sütőpapírral. A narancsos csokit tedd egy edényben egy másik, vízzel megtöltött edény fölé a tűzre, a csokis edény alja ne érjen a vízbe, és csak enyhén forrjon a víz. Olvaszd fel a csokit, hagyd hűlni 10 percig. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral verd kemény habbá. Csorgasd rá az olvasztott csoki egy részét, de ne keverd össze, így szép csíkos lesz. Kanállal szedegess a csokis egyforma habcsók formájú kupacokat a sütőlapra. Közben csorgasd rá a csoki másik felét is a habra. Süsd 40 percig, szedd le a papírról, és tedd rácsra hűlni a habcsókokat.
A krémhez:
olvaszd meg a csokit a tejszínnel vízfürdő felett. Keverd simára, add hozzá a likőrt. Kicsit hagyd hűlni, majd robotgéppel verd habosra.
Kenhető állagúnak kell lennie, ha túl sűrű, tégy hozzá még tejszínt. A csokikrémmel ragaszd össze szendvicsekké a habcsókokat.
(Ha nincs időd, tejszínhabbal is finom a habcsók)
(Jól lezárt edényben két-három napig is eláll a habcsók)