Receptajánló

Uborkás szendvics - Dorothea módra

Uborkás szendvics ? Dorothea módraÉn sem gondoltam, hogy az uborkás melegszendvics felkerül a kedvenc (böjtös) ételeim listájára, míg meg nem kóstoltam Szentendrén, a Dorothea kávézóban.

Azóta próbálom otthon utánozni, leginkább ez a recept jár közel hozzá, de ha Szentendrén jársz, érdemes elmenni, és megkóstolni az eredetit!

 

Egy nagy szelet puha fehér parasztkenyeret, vagy olívás paillasse-t megvajazok, vékonyan megkenem dijoni mustárral. Erre jön egy sor uborkakarika, megsózom, beterítem egy sor hajszálvékonyra vágott lilahagyma karikával, tetejére teszek két szelet cheddar vagy trappista sajtot, ( a cheddar jobb) és a grillben megsütöm. Ha paillasse-t használok, kettévágom, a szétterített szeleteket grillezem, majd összerakva, szendvicsként eszem. Isteni piknikkaja, vagy iskolás uzsonna!

Megosztom

A homeomami közösség