Receptajánló

Vaspótló céklasaláta - így a gyerekek is megeszik

Hozzávalók: 8-10 bébicékla, 2 evőkanál balzsamecet, kis kanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, szezámmag, esetleg valamilyen kék sajt.

 

 

A bébicéklát főzzük meg héjában, sós vízben. Vágjuk kis darabokra, kicsi olívaolajon futtassuk át egy serpenyőben. Tegyük rá a méz, olaj és a balzsamecet keverékét, forgassuk át. Borsozzuk. Ha túl édes, tegyünk rá citromlevet. A szezámmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben, és szórjuk a cékla tetejére.

Rokfort sajtot is morzsolhatunk a tetejére.

Változatok:

A céklát hámozzuk meg, borsozzuk, spricceljük meg olívaolajjal, és 190 fokos sütőben süssük puhára, letakarva, két szál friss kakukkfű és egy fél fej félbevágott fokhagyma társaságában. Tegyük a sült céklát serpenyőbe, a tepsi alján maradt levet keverjük össze 1 evőkanál balzsamecettel, és lassú tűzön forraljuk szirup állagúra. Öntsük a céklára, és tálaljuk mozzarella darabokkal. Nagyon szép a lila és a fehér együtt.

 

Megosztom

A homeomami közösség