Receptajánló

Burgundi marha

A klasszikus újragondolt változata. Kell hozzá egy nagyobb tűzálló edény, 1 kg kockára vágott marhahús (lábszár), 1 nagy vagy két közepes hagyma (a sonkahagyma a legjobb), fél fej fokhagyma, 5 dl jó minőségű száraz bor vörösbor, kis doboz sűrített paradicsom, egy marék szárított vadgomba. Bors, só, rozmaring vagy kakukkfű, frissen, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 babérlevél, fél marék liszt.

A gázon vagy villanyon kicsit pirítsd meg a hagymát olajban, majd ebben adagonként a húst. Öntsd rá a bort, tedd bele a fűszereket, a paradicsomot, a leöblített szárított gombát, forralj egyet rajta, szórd rá a lisztet, keverd meg, majd dugd be a sütőbe, és hagyd 140 fokon párolódni fedő alatt 3-4 óráig. Néha nézz rá, ha elfőtte a levét, önts rá kis bort, vagy húslevet. Akkor kész, ha puha. Adj mellé krumplipürét és puha kenyeret. Ha nincs időd, csak dobd be a szilárd hozzávalókat a fazékba, add hozzá a lisztet, keverd meg kézzel, jöhet a folyékony és a fűszer, itt 200 fokra melegítsd a sütőt, és 10 perc után vedd le 140-re. Az utolsó órában hozzátehetsz pár fej apró gombát is.

Jó vajas vagy olívaolajas pürét tegyél mellé, melegen! A képen van benne répa is, én nem teszek bele, nekem édes lesz tőle, de aki akar, tehet, félidőben, és finom bele az ecetes gyöngyhagyma is!

 

Megosztom

A homeomami közösség