Receptajánló

Indiai kezdőknek-csirke tikka

Ez a klasszikus elronthatatlan étel, amit a gyerekek is megesznek, nem drága, de különleges. Előre elkészíthető, csak sütni kell a végén.

Hozzávalók négy személyre:

4 fél csirkemell, 1 nagy doboz görög joghurt, fél citrom leve, egy fél fehér hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kis csokor friss koriander, 3 cm-es friss gyömbér, 2 evőkanál tikka fűszerkeverék, többféle is van. (CBA, Auchan, stb), só.Ha nincs tikka, bármilyen más indiai currykeverék is jó (garam masala pl.), nekem a tikka a kedvencem.

A csirke kivételével az alapanyagokat turmixoljuk össze. Ebben a keverékben pácoljuk pár óráig a nagyobb kockákra vágott csirkét. Áztassunk be vízbe hurkapálcát, vagy bambusznyársat, tűzzük fel a csirkekockákat (4-5 megy egy kis nyársra), tegyük tepsibe, locsoljuk meg pár kanál páccal és 200 fokon süssük, amíg szép színt nem kap. Nyárs nélkül is lehet sütni, sőt filézett combokat akár egyben is, pácolás után.Tálaljuk mentás-joghurtos hideg uborkasalátával. Ehhez egy nagy kígyóuborka felét kockázzuk fel, a másik felét turmixoljuk össze 1 kis doboz görög joghurttal, 2 dl tejföllel, 2 gerezd fokhagymával, kis csokor friss mentával, fél citrom levével, sóval. Tegyük bele a felkockázott uborkát, és tálalásig hűtsük be!

Adhatunk mellé pitát, vagy naan kenyeret, de főtt basmati rizst is. A basmati rizs főzésénél a szabály, hogy az olajban, hagymán megfuttatott rizsre kétszer annyi vizet tegyük, mint amennyi a rizs mennyisége. Fűszerek: kurkuma, római kömény, őrölt koriander, 1-1 kávéskanálnyi, esetleg kardamom mag. De jó simán is, a csirke és a joghurtos uborka elég fűszeres.

Megosztom

A homeomami közösség